Müftü Yaşar: “Bedenimiz bize emanettir”

Müftü Yaşar: “Bedenimiz bize emanettir”
İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar madde bağımlılarını hayata bağlamak amacıyla açılan Huzur Köyü Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ve Huzur Köy İdari Sorumlusu ve Uzman Bağımlılık Danışmanı Çağlar Erdem’in de bulunduğu ziyaret programında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar bir müddet idarecilerle sohbet etti. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 19 yaş ve üzeri gençlerin tedavi edilerek hayata bağlanması amacıyla açılan rehabilitasyon merkezinde, “İnsanın var oluş gayesi” konulu sohbet etti. 

MANEVİ GIDASINI TEMİN EDEBİLİR
Konuşmasında İnsanın bir yaratılış gayesi olduğunu, başıboş yaratılmadığını, evrendeki canlı ve cansız bütün varlıkların bir görevinin olduğunu; insanın da bir görevinin olduğu, bu görevin de  Allah’ın varlığı ve birliğine inanma olduğunu belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tin Suresinde bildirildiği üzere insan kabiliyet itibariyle mükemmel yaratılmıştır. Yaratılış gayesine uygun bir yaşam ile insan  olgunluğa erişebilir. Kendi bedenimiz başta olmak üzere her şey bize emanet olarak verilmiştir. Emanete sahip çıkmak maddi ve manevi duygularımızın ihtiyaçlarını temin ile mümkündür. Örneğin akıl, dünyaya ne için geldiğini ve yaratılış gayesini düşünmek ve varlıkları tefekkür etmek gibi amellerle ihtiyacı olan manevi gıdasını temin edebilir.”

Haber: Burak Çalışkan
 


6219f3e6c7a7f.muftu-yasar-bedenimiz-bize-emanettir2.jpg

6219f3e9d056e.muftu-yasar-bedenimiz-bize-emanettir1.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.