Miniklere İtfaiye erlerinden 112 eğitimi

Miniklere İtfaiye erlerinden 112 eğitimi
112 Acil Çağrı Merkezinin tek çatı altında toplanmasının ardından İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Kırıkkale’de ki tüm ana okullarında minik öğrencilere yönelik 112 Acil Çağrı eğitimlerini tamamladı.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMIŞTI

Kırıkkale’nin pilot iller arasında olduğu 112 Acil Çağrı Merkezi 81 ile yaygınlaştırıldı. İç İşleri Bakanlığınca yapılan çalışma ile acil durumlarda aranan 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti. Ülkemizin her yerinden acil çağrı numaralarına tek bir numaradan ulaşılmakta. Bu çalışmanın farkındalığını oluşturmak için Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Kırıkkale’de ki tüm okulları ziyaret etti.

VERİMLİ GEÇEN EĞİTİMLER

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 112’nin İtfaiye yönünden tanıtım programı tamamlandı. Proje kapsamında 112’nin tanıtılması için tüm Ana Okullara giden itfaiye ekipleri görsellerle 112’nin faaliyetlerini aktaran etkinlikler düzenledi. Öğrencilerin daha iyi anlayabilmesi için yapılan tanıtımlarda binlerce öğrenciye ulaşıldı. Verimli geçen eğitimlerde miniklere 112 Acil Çağrının önemi, hangi şartlarda arama yapılması gerektiği anlatılırken, gereksiz aramaların oluşturduğu hatalar hakkında da bilgi verildi.

Haber: Ahmet Gökdemir

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.