MHP’li Öztürk; “Esnafımızı daha güçlü desteklemeliyiz”

MHP’li Öztürk; “Esnafımızı daha güçlü desteklemeliyiz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak, pandemi döneminde çok ciddi özveri gösterip, ekmek teknelerini günlerce kapalı tutan esnaf ve sanatkâra pozitif ayrımcılık yapılarak, daha çok desteklenmesini ve gözetilmesini istedi.

“TİCARET BAKANLIĞIMIZ ESNAFIMIZIN NABZINI TUTUYOR”
TBMM’de yaptığı açıklamasında; Ticaret Bakanlığı’na yeni atanan Sayın Mehmet Muş’a geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyarete de değinen Milletvekili Öztürk, “Sayın Bakanımız TBMM’de mesai arkadaşımız idi. Birlikte çok sayıda kanun teklifi görüşmelerinde mesai harcadık. Bakan olmasının hemen ardından gerçekleştirdiğimiz hayırlı olsun ziyaretinde; esnaf ve sanatkârımızın Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlama kararlarına büyük bir özveriyle uyduğunu belirterek, yaşanan bir kısım sıkıntıları da paylaşma fırsatı bulduk. Bu kapsamda tüm Türkiye’de olduğu gibi; Kırıkkale’de de restoran, lokanta, kafeler, çay ocakları, berber ve kuaförler, okulların kapalı olması nedeniyle servisçi esnafının taleplerini Sayın Bakan’a ileterek, destek ve teşviklerin yeni duruma göre gözden geçirilmesini istedik. Sayın Bakanımızın, dolayısıyla Ticaret Bakanlığımızın esnafımızın nabzını tutarak, güncel durumlarından haberdar olduğunu ve çözümler üretmeye gayret gösterdiklerine yine bu ziyaretimizde şahit olduk.” dedi.

"ESNAF BAŞIMIZIN TACI, YALNIZ KALMAMALI"
Ekonomimizin itici gücü olarak esnaf ve sanatkârı işaret eden MHP’li Halil Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: “Esnaf ve sanatkârımız kanaatkârdır. Her daim kurallara uyar, elinden geleni fazlasıyla yerine getirir. Aylardır da, hem Kırıkkale’de, hem de Türkiye genelinde bu durum böyle olmuştur. Son açıklanan desteklere baktığımızda; esnafımıza yönelik aylık 1000 lira gelir desteği ile 500 ile 750 TL olarak değişen kira desteğinin uzatıldığını, kredi taksitlerini ödemekte zorlanan esnafımızın TESKOMB aracılığıyla Halkbank tarafından kullandırılan kredilerinin taksitlerinin de Temmuz’a kadar faizsiz ertelendiğini, yiyecek-içecek hizmeti sektöründeki işletmelere yönelik sağlanan ciro kaybı desteklerinin devam edeceğini, KOSGEB kredilerinin ertelendiğini, ticari hayatta tam kapanma dönemi içinde ödemelerin sorun olmaması için kambiyo senedinden ve özellikle çek ve bonodan kaynaklanan borçlara yasal takip başlatılmaması gibi yeni düzenlemeleri görmekteyiz. Ayrıca; İçişleri Bakanlığı’nca alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen ticaret erbaplarımız, mücbir sebep kapsamına alınarak vergi ödevleri ertelenmiş bulunmaktadır. Eldeki tüm imkânlar çerçevesinde esnaf ve sanatkârımıza destek olup, ekonomimizin can damarını ayakta tutabilmeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, esnaf ve sanatkârımızın her daim yanındayız, sorunlarının çözümü noktasında her katkıyı da bundan önce olduğu gibi fazlasıyla sunacağız.” diyerek, ekonomide olduğu gibi, tedbirlerde de güncel gelişmelere göre destek ve teşviklerin güncellenerek, mevcut sıkıntılı sürecin aşılabileceğine işaret etti.
 


60940db517fd6-esnaf (2).jpeg

60940db59558c-esnaf (1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.