Mezarlıklardaki yenileme çalışmaları tamamlandı

Mezarlıklardaki yenileme çalışmaları tamamlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB), 3 yıllık çalışma sonucu merkez ve çevre ilçelerde bulunan mezarlıklar, çevrelerindeki binalar ve otoparklar yenilendi.

ABB'den yapılan yazılı açıklamada, defin ile ibadet hizmetlerinin daha elverişli koşullarda yapılmasını sağlamak amacıyla Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 3 yılda merkez ilçeler ve kırsal mahallelerdeki mezarlıklar, ibadethane, gasilhane, morg, cami, idari bina ve otoparkların yenilendiği bildirildi.

Çevre ilçelerdeki mezarlıkların bakım ve onarımını yapan ABB'nin idari binalar inşa ederek hizmete açtığı belirtilen açıklamada, kırsal mahallelerdeki mezarlıkların eksiklikleri de giderilerek, sorunların çözüme kavuşturulduğu kaydedildi.

Ankara'nın en büyük defin alanı Karşıyaka Mezarlığı'nda 188 hizmet binası inşa edildiği, 55'i cenaze aracı, 5'i yıkamalı-morglu cenaze aracı olmak üzere toplamda 60 yeni araç ile kapasitenin artırıldığı belirtildi.

Mezarlıklar Daire Başkanlığının Türk Hava Yolları (THY) ile imzaladığı protokol kapsamında başka şehirde defnedilecek cenazelerin uçakla taşınmaya devam edildiği, cenaze yakınlarından birinin uçak bilet ücretinin de karşılandığı vurgulandı.

- Karşıyaka'nın kapasitesi artırıldı

Mezarlık İşleri Daire Başkanı Köksal Bozan, mezarlıkların rutin olarak temizliği konusunda çok şikayet geldiği için harekete geçtiklerini ve Türkiye’ye örnek bir temizlik çalışması başlattıklarını vurguladı. Bozan, "3 yıl içinde sadece Karşıyaka'dan binlerce kamyon hafriyat çıkardık ve tertemiz bir mezarlık ortaya çıkardık. Sadece Karşıyaka Mezarlığı'nda değil tüm ilçe mezarlıklarında, köy mezarlıklarında temizlik yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Karşıyaka Mezarlığının 4 bin dönümlük bir arazideki kapasite artırımının yapıldığına dikkati çeken Bozan, 200 dönümlük yeni bir kamulaştırma yapılarak 3 yıl yetecek mezarlığın oluşturulduğunu bildirdi.

Karşıyaka Mezarlığı'nda trafiği çözmek için yeni düzenleme yapıldığını belirten Bozan, "Karşıyaka Mezarlığı'nda tabelalar yenilendi, yolları genişletildi, asfaltı yapıldı, yeni defin alanları hazırlandı." bilgisini verdi.

- Gölbaşı Mezarlığı yenilendi

Gölbaşı Mezarlığı'nın da eksikliklerinin giderildiğine işaret eden Bozan, "Gölbaşı Mezarlığı camisi, morgu, gasilhanesi, namaz kılınacak bir alanı olmayan yerdi. Bugün camisiyle, morguyla, gasilhanesiyle, taziye yeriyle, bekleme salonuyla, idari binasıyla ve yaklaşık 20 yılını garantiye aldığımız Gölbaşı Mezarlığı ile alakalı tüm çalışmalarımızı tamamladık." değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA (AA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.