Meydanda 19 Mayıs coşkusu

Meydanda 19 Mayıs coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş mücadelesi sonrası gençlere armağan ettiği ‘Gençlik Bayramı’ coşku ve neşe içerisinde kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri büyük beğeni topladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş mücadelesi sonrası gençlere armağan ettiği ‘Gençlik Bayramı’ coşku ve neşe içerisinde kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri büyük beğeni topladı.

GENÇLİĞE HİTABE’Yİ OKUDULAR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrenci topluluğu tarafından Gençliğin Ata’ya öğrenci topluluğu tarafından okundu.  Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İLK GÜNKÜ AZİM VE COŞKUYLA MUHAFAZA ETMEKTE

Gençlerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919’da Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşinin 100. yılıdır. O gün Samsun’da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur”

EN KUTLU AMAÇLARDAN BİRİDİR

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklâli savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur. Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası ile Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir”

LOKOMOTİF GÜÇ OLACAKLARDIR

“Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada, yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yenidünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır. İnanıyorum ki; ülkemizin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır”

BİR VE BERABERCE YÜRÜMEYE DEVAM ETMEKTEYİZ

“Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl önce yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz. Sevgili Gençler, Milli Mücadelenin 100 yılında, kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu topraklarda, birliğin ve beraberliğin devamını sağlayacak olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

MİLLİ TAKIM SPORCULARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunu gösterisi yapıldı. Milli takımlarda yer alan başarılı sporculara Vali Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi. Daha sonra sportif branşların gösterileri ile sporcu andı okundu.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SUNULDU

Futbol, Taekwando, Jimnastik, Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Beyzbol-Softbol, Bocce-Dart, Boks, Bedensel Engeliler, Dağcılık, Eskrim, Güreş, Görme Engelliler, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, İzcilik, Judo, Karete, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Oryantring, Özel Sporcular, Satranç, Tenis, Voleybol ve Bilek Güreşi sporuna katılan öğrencilerin gösterileri yapıldı. Daha sonra tören sona erdi.        


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.