Meslek yüksekokulunda kalite artacak 

Meslek yüksekokulunda kalite artacak 
Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından 2022-2023 MEYOK Öğretimde Kalitenin Artırılması Çalıştayı yapıldı. 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ 
Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan, MKE Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Aycan, MEYOK Koordinatörü ve Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi, MYO Müdürleri, Dekanlar, MYO’larda görevli öğretim elemanları ile idari personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program MEYOK Koordinatörü ve Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi’nin açılış konuşması ile devam etti.


ÇÖZÜM ODAKLI PROJELER ÜRETMELİYİZ
Doç. Dr. Özgür Selvi, MEYOK’un, Meslek Yüksekokullarının bir arada olması, koordineli bir şekilde hareket ederek avantajlı yönlerinin daha da güçlendirilip dezavantajlı yönlerinin iyileştirilmesi yönünde motivasyon ve enerji oluşturması bakımından önemli bir katkı sağladığını ifade ederek, “ Bu enerjinin sizin de bize telkin ettiğiniz projelerle, sosyal çalışmalarla, Ar-Ge çalışmalarıyla, yayınlarla devamını sağlamak gayreti içerisindeyiz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.” 

KATKI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ
Öncelikle Meslek Yüksekokulları arasında bir gönül birlikteliğimiz oluştu, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretler ve toplantılarımızda oradaki arkadaşlarımızın yapmak isteyip de yapamadığı, eksik kaldığı noktalara diğer Meslek Yüksekokullarımızın teknik imkânları ve alanında yetkin hocalarımızın bilgi ve becerileriyle çözümler sunabileceğimizi gördük. Dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu çok iyi gözlemliyor ve takip ediyoruz fakat bu durum bizlere gözlem ve takibin ötesine geçmemizi dikte ediyor. Bizler elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak çözüm odaklı projeler üretmek, Türkiye’ye, bölgemize, Üniversitemize katkı sağlamak zorundayız” dedi.

BENİM AÇIMDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAYDIR
Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, önümüzdeki süreçte geçen dönemden daha yoğun bir tempoda çalışmalar yürütüleceğini belirterek, yeniden Rektörlük görevine getirilmesi hususunda teklifte bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, takdirde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Aslan,  “Eğitimde kalitenin artırılmasını gündeme alan bir çalıştayla döneme başlamanız nedeniyle MEYOK’u, yönetici arkadaşlarımızı ve çalıştayımıza katılan sizleri tebrik ediyorum.  Çünkü öğrencilerimize nasıl daha iyi eğitim vereceğinizi, en donanımlı şekilde nasıl mezun edeceğinizi tartışmak için bir araya geldiniz.” 

YENİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİNİ KONUŞACAKSINIZ
Öğleden sonraki oturumda da paydaşlarımızla bir araya gelerek eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal katkı anlamında neler yapabileceğinizi, mevcut işbirliklerini daha ileriye taşıyacak çalışmaları ve yeni işbirliği projelerini konuşacaksınız.  Meslek Yüksekokullarımızın bir araya gelerek yaptığı bu çalıştay hem Üniversitemiz adına, hem de ilimiz ve ülkemiz adına benim açımdan çok önemli bir çalıştaydır. İçimizde bir değerlendirme yapmanın yanı sıra dışardan gelen paydaşlarımızla da neler yapabileceğimizi, üretebileceğimizi değerlendireceğiniz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Haber: Süleyman Ok (Stajyer) 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.