Melike, omuzlarıyla  hayatın yükünü kaldırıyor

Henüz genç yaşına rağmen hayatın zorluklarıyla tanışan Melike Karadoğan, bir yandan dönerci dükkanında çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor, diğer yandan ise halter branşında şampiyon olmak için alın teri döküyor.

DÖNERCİ DÜKKANINDA KEŞFEDİLDİ 
Halter antrenörü Yeliz Şencan tarafından yaklaşık 4 ay önce bir döner dükkanında ağır koliler taşırken keşfedilen 19 yaşındaki Melike Karadoğan’ın halter hikayesi burada başladı. Antrenör Şencan’ın ‘Sende sporcu vücudu var, spor yapar mısın?’ teklifine olumlu karşılık veren Melike, haltere böylelikle adım atmış oldu. Bir yandan ailesinin geçimine katkıda bulunmak, diğer yandan ise halter alanında başarıyı yakalamış Şaziye Erdoğan, Nurcan Taylan, Melike Günal gibi sporcuların arasına adını yazdırmak isteyen Karadoğan’ın azmi diğer gençlere örnek olacak nitelikte.

AİLEMİN GEÇİMİNE KATKI SAĞLIYORUM 
7 kişilik bir ailenin kızı olan Melike, antrenörü Yeliz hoca ve bu spor branşına başlamasını şu şekilde anlattı, “Ailemin geçimine destek olmak amacıyla dönerci dükkanında çalışıyordum. Yeliz hocamız o sırada yemek yemeye gelmiş ve benim taşıdığım kasaları görmüş ve sonrasında bana halter sporunu yapabileceğimi anlattı. Ben de böylelikle bu spora ilgi duymaya başladım. Haftanın belirli günleri işte diğer günleri ise antrenmanlarımı gerçekleştiriyorum” dedi.

ANNESİ 3 YILDIR FEÇLİ, KIZ KARDEŞİ HASTA 
Annesinin yatalak hasta olduğunu ifade eden Melike, “4 kız kardeşim var. Babam uzun yol şoförü. Ablalarımdan biri de hasta. İnşallah şampiyonluklar elde etmek istiyor ve aileme büyük katkılar sunmak istiyorum. Sporcu geçmişim olmadığından dolayı bu sporu yapamam diye düşünmüştüm ama şimdi Gürcistan’da üç ay sonra yapılacak olan şampiyonluk için sıkı şekilde çalışıyorum. İş yerinde su damacanalarını da kaldırarak antrenman yapmış oluyorum” dedi. 

GELECEK VAAT EDEN BİR SPORCU 
Antrenör Şencan, “Melike’nin gelecek vaat eden bir sporcu olacağına inanıyorum. Çünkü azmi ve çalışma gayreti bunun bir işareti. Bedensel engelliler spor kulübü adına çalışıyor ve antrenmanları burada sürdürüyoruz. Bizim amacımız gençlerimize faydalı olmak ve onların hayatına dokunmaktır. Melike’nin fiziki yapısı da halter sporuna çok müsait. Kulübümüzde çeşitli sayılarda şampiyonlarımız var. Ben çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum ve her zaman yanındayım” şeklinde konuştu.

Haber Editörü: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.