Marmaris’teki orman yangını için yardıma giden helikopter düştü: 2 ölü

Marmaris’teki orman yangını için yardıma giden helikopter düştü: 2 ölü
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bugün öğlen saatlerinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına karadan ve havadan müdahaleler sürüyor.

DİĞER İLLERDEN ARAÇLAR GÖNDERİLDİ
Bugün öğlen saatlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının hızla genişlemesiyle, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara ve hava araçları yangına müdahaleye başladı. Araçların yetersiz kalması üzerine başka illerden de Marmaris’e yangın söndürme araçları gönderildi. 

2 ÖLÜ, 5 YARALI
Marmaris’teki yangına müdahale için Kastamonu’dan havalanan bir helikopter ise Denizli’de yakıt ikmali için iniş yaparken düştü. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık görevlisi ve arama kurtarma ekibi gönderildi. Kazada, 2 kişi hayatını kaybederken, 5 mürettebat yaralandı.

VATANDAŞLAR TRAKTÖRLE SU TANKERİ TAŞIYOR
Marmaris yangısını ise halen devam ediyor. Orman yangınlarında kullanılan araç ve helikopterlerin yanı sıra, polisin toplumsal olaylara müdahale için kullandığı TOMA’lar da yangın yerine gönderildi. Yangın alanına yakın yerlerde oturan vatandaşlar ise traktörlerle yangın yerine su tankeri taşıyor. 

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.