Liseliler göğsümüzü kabarttı

Liseliler göğsümüzü kabarttı
İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Turizmciler Yarışması'nın birincileri, ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan aldı. Yarışmada Kırıkkale'yi temsilen Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Turizmciler Yarışması'nın birincileri, ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan aldı. Yarışmada Kırıkkale'yi temsilen Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

 

Çeşme ilçesinde düzenlenen Genç Turizmciler Yarışmasında Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, alkolsüz kokteyl dalında birinci, yöresel yemek dalında ikinci oldu. Danışman öğretmen Süleyman Yılmaz ve usta öğretici Ahmet Güneri liderliğinde Çeşme İlçesinde Kırıkkale'yi temsilen okul öğrencilerinden Halit Can Çıtak tarafından birinci olan kokteyl ''Ab-ı Hayat'' okurken, Kerem Akdeniz ve Berkay Yurdakul tarafından İkinci olan yemek ise ''Keşkek Yatağında Kahveli Pirzola'' oldu. Genç Turizmciler Yarışması'nın birincileri, ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan aldı.

 

Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Temizgül bu tür etkinliklerde hep başarılarla dönen okul öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti. Bu tür etkinliklerin hep devam edeceklerini belirken Temizgül, ''Okulumuz 8 Nisan'da Antalya'nın Alanya ilçesinde Anadolu  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenecek olan ''Yöresel Yemek Yarışması'' na katılıp yine aynı dallarda yarışacak. Allah'ın izniyle yine oradan birinciliklerle döneceğiz. Daha sonrasında okulumuzda 16-17 Nisan tarihlerinde ''Yöresel Yemek Yarışması''na ev sahipliği yaparak 13 ilden 33 okulu ağırlamanın gururunu yaşayacağız. Bu bizim için büyük bir onur'' diye konuştu.

 

Bakan Ersoy, "Bu yıldan itibaren turizm stratejik önemde. 2023 hedeflerinde de, turizm için çok büyük hedefler belirledik" dedi.Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün oluruyla, Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde birincisi 2015 yılında, ulusal düzeyde yapılan ve geleneksel hale getirilen Genç Turizmciler Yarışıyor etkinliğinin beşincisi Çeşme Çarşısı girişindeki meydanda gerçekleştirildi. Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinden gelen 30 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan gelen Data Culinary School öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, "Geçmişten Günümüze Yöresel Lezzetler" konulu yemek, "Geçmişten Günümüze Yöresel İçecekler" konulu servis ve "Geleneksel Türk Motifleri" konulu yatak yapımları yarışmaları yapıldı.

 

İki gün süren yarışmanın sonunda ödüller de sahiplerini buldu. Programa, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı ve ödülleri takdim etti. Ersoy, "Turizmin gelişmesi için genç yaşta mesleğe gönül verenler çok önemli. Gençlerimizi ne kadar erken bu meslekle tanıştırabilirsek, meslekte kalıcı oluyorlar. Milli Eğitim Bakanlığımız, turizm meslek liselerinin geliştirilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Önümüzdeki seneden itibaren, turizm meslek liseleri kolej statüsüne geçecekler. En az üç lisan öğrenmeleri için ortam hazırladık. Bu yıldan itibaren turizm stratejik önemde. 2023 hedeflerinde de, turizm için çok büyük hedefler belirledik. Gençler, sizlerin de yardımları ile beraber, bu hedeflere erişeceğiz. Mesleğe gönül veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu. Yarışmaya Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan katılan Data Culinary School öğrencileri ise Jüri Özel Ödülü'nü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.