Kutluca: “İktidarın seçimleri kazanma şansı kalmadı”

Kutluca: “İktidarın seçimleri kazanma şansı kalmadı”
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, yaptığı basın açıklamasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutluca, 2023’te yapılacak seçimlerde iktidarın seçimleri kazanma şansının kalmadığına dikkat çekti. 

TÜM KURALLARI ÇİĞNEDİLER
İktidarın bugün çelişkili durumunun görülmemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Kutluca, Erdoğan’ın iktidara gelirken BOP Eş başkanı olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “İktidara gelirken Erdoğan, kendisi BOP’un Eş başkanı olarak geldiğini deklare etmişti. BOP’un ne olduğunu bilmediği kanaatindeyim. BOP’un hedefinde bizim topraklarımızın bölünmesi, parçalanması, küçük küçük devletlerin oluşması vardı. Irak müdahalesine destek vermek için Cumhurbaşkanı tüm kaide ve kuralları çiğnedi. O zamanlar kendisi bir çıkış yolu aradı. Bizim limanlarımızı, havalimanlarımızı, Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın silahlarına açtılar” dedi. 

MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ ÇIKARTILDI 
Erdoğan’ın yola çıkarken, “Milli Görüş gömleğini çıkardık” sözlerini hatırlatan Kutluca, çıkardığı Milli Görüş gömleğinin yerine Siyonist gömleğini giydiğini hatırlatarak, “Bugün Beyaz Saray’a gidemezken o zamanlar yasaklıyken Beyaz Saray’da poz verdi. O zamanlar çıkardığı Milli Görüş Gömleği yerine Siyonist bir gömlek giydirildi. Uygulanan ekonomi politikası ile Türk ekonomisi çökertildi. Kalkınıyormuş gibi bir görüntü verildi ama çökertildi” ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞLARIN SORUNLARI GÖRÜLMÜYOR 
Türkiye’de ehliyete ve liyakate önem verilmediği için problemlerin çözülemediğine dikkat çeken Kutluca, iktidarın ülkenin problemlerini çözme şansı kalmadığını ifade ederek, “Maalesef ehliyete ve liyakate gerekli önem verilmediği için problemler artık çözülemiyor. İktidar beceriksizleşti. Problemler çözülemiyor. Ehil insanlara görev verilmiyor. Bundan dolayıdır ki bu iktidarın ülkemizin problemlerini çözme şansı ortadan kalktı. 2023 yılında yapılacak seçimlerde bu iktidarın tekrar seçimleri kazanma ihtimali yok. Sandıklara müdahale etme cesareti gösterirseniz, bilmiyorum bu ülkeyi nereye kadar götürürseniz. Bu ülkenin yüzde 70'i AK Parti'den ümidi kesti” diye konuştu. 

BÜTÜN ÜLKE YOKLUĞA MAHKÛM EDİLİYOR  
İktidarın özellikle muhalefetin söylemlerinden rahatsızlık duyduğuna dikkat çeken Kutluca, özellikle ekonomi alanında var olan sıkıntıların ileri seviyelere geldiğini ifade ederek, “Açlık sınırındaki rakamı asgari ücret rakamı olarak belirlediler. Az bir rakam değil, ama birkaç ay sonra bu rakam açlık sınırının altında kalacak. Çünkü tedbirleri almıyorlar, israftan vazgeçmiyorlar, yolsuzluğun önüne geçmiyorlar. Bazıları tereddüt ediyor. ‘Yeter mi, yetmez mi?’ Bize göre yetmez. Özellikle gelir dağılımda bazı kıstaslar var. Bir açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin karnını doyurmak için gereken tutar bugün 8 bin 500 TL civarında. Bir de yoksulluk sınırı denen bir sınır var. O da şu anda 22 bin lira civarında. Normalde bir ülkede çalışan insanlar en az yoksulluk sınırı seviyesinde ücret almalıdır. Kamuda çalışan memurların büyük bir kısmı bu rakamı alamıyorlar. Bu bütün ülkenin yokluğa mahkûm edildiğinin bir kanıtıdır. Bizim hedefimiz asgari ücretin yoksulluk sınırını yakalamasıdır” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.