Kuralsızlık mutlaka bitirilmeli

Kuralsızlık mutlaka bitirilmeli
Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Perakende yasanın yeniden düzenlenerek zincir marketlerin kuralsız açılışlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Perakende yasanın yeniden düzenlenerek zincir marketlerin kuralsız açılışlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

ESNAF VE SANATKÂR ZARAR GÖRÜYOR

Perakende yasanın yeniden düzenlenerek zincir marketlerin kuralsız açılışlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Köstekli, 'Uzun yıllardır esnaf ve sanatkârın tamamını olumsuz etkileyen en önemli sorunun zincir marketlerin kuralsız açılışları olduğunu dile getiriyoruz. Var olan Perakende Yasası'na yeni bir düzenleme getirilerek bu kuralsız açılışlara bir sınır ve çeki düzen getirilmediği takdirde esnaf ve sanatkâr zarar görmeye devam edecektir' dedi.

BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

Zincir marketlerin onlarca sektörde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkâra zarar verdiğine dikkati çeken Köstekli, 'Esnaf ve sanatkârımız 17 sektörde 307 meslek kolunda faaliyet gösteriyor. En son ki verilere göre ülke genelinde sayıları 32 bini aşkın zincir marketin zarar vermediği çok az esnaf ve sanatkâr meslek kolu kaldı. En çok gıda satışları nedeniyle bakkal ve manav esnafımız zarar görse de, ayrıntılı şekilde bakıldığında zincir marketlerde satılmayan hiçbir şey yok. Her köşe başına yan yana açılmasıyla birlikte teknolojik aletten konfeksiyona, ayakkabıdan kozmetiğe her alanda satış yapıyorlar. Dolayısıyla bakkalımız, terzimiz, manavımız, konfeksiyoncumuz ve daha onlarca meslek kolunda faaliyet gösteren esnafımız, her sokağa giren zincir marketlerden bıkmış durumda' diye konuştu. 

GÜNCELLENECEK OLMASINDAN UMUTLUYUZ

Perakende yasasının güncellenme aşamasının vakit kaybetmeden sonuçlanması gerektiğini belirten Köstekli, , 'Yıllar içerisinde zincir market sayılarının katlanarak artması esnaf ve sanatkârımızın nasıl zor bir tablo ile karşı karşıya geldiğini gösteriyor. 2015'te 18 bin 608 olan zincir market sayısı 4 yılda yani 2018 sonu itibariyle yüzde 66 artarak 31 bin 933'e çıktı. Perakende Yasasının güncellenecek olması esnafımızı bu konuda çözüm bulunma umuduyla sevindirmişti. Güncellenme aşamasının vakit kaybetmeden sonuçlanması gerekiyor. Zincir marketlerin açılış kapanış saatleri ile açılış kapanış sayıları başta olmak üzere yeni bir düzenleme esnafımızı rahatlatacaktır' şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.