Kırıkkalespor’un yeni teknik direktörü Erman Güraçar

Kırıkkalespor’un yeni teknik direktörü Erman Güraçar
TFF 3. Lig 4. Grupta mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde Hasan Basri Kara ile yollarını ayıran Kırıkkale Büyük Anadoluspor, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarda da top koşturan teknik direktör Erman Güraçar ile anlaştı.

KULÜP BAŞKANI UÇA İLE BİRLİKTE İMZA ATTI 
2020-2021 futbol sezonuna kısıtlı zamanda yapılan transferler nedeniyle kötü bir başlangıç yapan ve geçtiğimiz günlerde teknik direktör Hasan Basri Kara ile yolları ayıran Kırıkkale Büyük Anadoluspor, futbolculuk kariyerinde Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarda da top koşturmuş, Somaspor, Ayvalıkgücü ve Halide Edip Adıvarspor gibi çeşitli takımları çalıştıran Erman Güraçar ile sözleşme imzaladı. Güraçar, kulüp başkanı Veli Uça ile birlikte imza töreni gerçekleştirdi.

FİŞEK GİBİ TAKIM OLACAĞIZ 
Törende konuşma yapan Kulüp Başkanı Veli Uça, “Malumunuz lig başlayalı 5 hafta geride kaldı. Kulüp olarak kötü sonuçlar aldık, bunun neticesinde yönetici arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantı neticesinde takımımızın yeni bir kana ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. Bergama maçından sonra daha önceki hocamızla sözleşmeyi karşılıklı fesih etik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Erman Güraçar hocamızla anlaşmaya karar verdik. Allah Kırıkkalespor’umuzun önünü açsın hayırlı maçlar nasip etsin, her maçtan üç puan nasip etsin. Yeni süreçte inşallah hocamız hızlı bir ivme yakalayıp takımı beklenilen noktaya getireceğine inanıyorum. İnanın bizlere bu takım ilerleyen günlerde fişek gibi olacak” dedi. 

İNŞALLAH HER ŞEY GÖNLÜMÜZCE OLACAK
Teknik direktör Güraçar, “Başkanımız ve yönetimine teşekkür ederim. Bu bizim için çok güzel bir görev. Futbolu seven bir şehir böyle bir şehirde çalışmak bizim için onur verici. Bize güvenenleri yanıltmayacağız. Daha önceki senelerde daha üst liglerde bulunan bir şehrin takımı. Şu anda bulunduğu konumu hak ettiğini hiç düşünmüyoruz. Umarım ekip olarak işe başlayıp öncelikle içinde bulunduğu kötü durumdan çıkartıp daha sonrada çıtamızı yükseğe koyarak, takımımızı daha büyük hedeflere taşımak istiyoruz. Burada çok sıcak karşılandım inşallah her şey gönlümüzce olacak” dedi.

SEZON SONU HEDEFİMİZ BİR ÜST LİG 
“Teknik heyet olarak ön çalışmamızı yaptık, geçtiğimiz haftalarda alınan skorları kontrol ettik. Ön çalışma ve hazırlığımızı yaptık. Kupa maçımız, lig maçımız ve sonrasında bay haftamız var. Umarım bizim için fırsat olacak iyi değerlendirip takıma tam anlamında hâkim olacağız. Güzel bir ivme yakalayıp güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Kötü durum gibi görünüyor ama ligin başındayız. Alınan kötü sonuçlar kimseyi karamsarlığa sokmasın.  Hedefimize uyacağız ama hedefi oyuncular koyacaktır. Tabii ki iş söyleme kalırsa hedefimiz bir üst lig olarak belirlemek istiyoruz. Kısa süre içerisinde alınacak seri galibiyetler takımı bir üst lige taşıyabiliyor. Hedeflerimizin peşinde koşacağız. 

KALİTELİ BİR OYUNCU GRUBUMUZ VAR 
“Takımımızın oyuncu grubu kaliteli bir oyuncu grubu. Saha içerisinde skorlar aldığımız zaman inşallah hedeflerimize hızlı şekilde ilerleyeceğiz. Pandemiden dolayı bu yıl oyunlar biraz farklı. Ben bizim grubumuzun çok oturmuş bir grup olduğunu düşünmüyorum. Çok enteresan tablolar var. 6 gol atmış takım üçüncü sırada, 8 gol atmış takım lider. Ligin oturmuşluğu yok. Grubu değerlendirmek gerekiyor. İlerleyen haftalarda daha da oturacak alınan bu skorlara takımlar hazır değil. Geç toplanan takımlar oldu, acil yapılan transferler oldu. Ligin biraz daha geçmesi ilk devrenin ortasını görmemiz gerekiyor. İlk devreyi tamamladıktan sonra grup hakkında daha iyi yorum yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi. 
TAKIMIMIZI 4 GÜN İÇERİSİNDE KURDUK 
“Burası bir futbol şehri. Kırıkkale’de futbol çok seviliyor. Daha önceki yıllarda da bir üst ligde yer almış futbolu seven bir şehir. Bizde burayı en iyi şekilde ve bizlerden beklenen büyük beklentileri boşa çıkartmayacağız. Futbol toplumu etkileyen bir şey. Aldığımız sonuçlarla ve oynadığımız futbolla şehrimizi mutlu edebilirsek bizlere ne mutlu. Bu şehirdeki herkesin futbol anlamında yüzünü güldürmek istiyoruz” ifadesinde bulundu. Başkan Uça, Kırıkkale’ye verdiği mesajda ise, “Takımımız BAL’dan bir üst lige çıktı. 8’inci ayın 27’sinde takım bizlere teslim edildi. 3 gün içerisinde bu takımı kurup tüm futbolcularımızın imzalarını attırıp bu takımı Cuma günü başlayıp Pazartesi günü stadyumda sahaya çıkardık. 

FUTBOLCULARIMIZIN BİRÇOĞU BİRBİRİNİN İSMİNİ DAHİ BİLMİYORDU 
“4 gün içerisinde kurulmuş bir takımdan bahsediyoruz. İşin en ilginç tarafı şu getirmiş olduğumuz futbolcuların hepsi dışarıdan gelen futbolcu. Kemik kadromuz yok. Geçen yıldan kalan kemik kadromuz yok. Geçen yıldan kalan kemik kadromuz olsaydı belki bizler bunu konuşmuyor olacaktır. Ama 4 gün içerisinde futbolcuları sahaya indirmek zorunda kaldık. Grubumuzdaki bütün takımlar 1 ay kamp süreci yaşamıştı. Futbolcularımızın birçoğu birbirinin ismini bilmiyordu. Takım henüz daha oturmadı. Bu takım gün geçtikçe oturacak. Aldığımız bütün futbolcuların kariyerleri belli. Daha yolun başındayız, başaracağız. Kimsenin güvenini boşa çıkartmayacağız” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.