Kırıkkale, yeni dolmuş durağına kavuşacak

Kırıkkale, yeni dolmuş durağına kavuşacak
Kırıkkale’ye yıllardır hizmet veren eski dolmuş durağı yıkıldı. Yeni yapılacak olan dolmuş durağının çalışmaları Kırıkkale Belediyesi tarafından start aldı.

ŞUBAT AYINDA KIRIKKALE’YE GELDİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 2021 Eylül ayında halk otobüsü müjdesini vermişti. Müjdenin ardından 2022 Şubat ayında halk otobüsleri Kırıkkale’ye getirilmiş, daha sonra Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan tören ile 18 adet halk otobüsü Kırıkkaleli vatandaşlara tanıtılmıştı. 

YENİ DURAĞIN TEMELLERİ ATILDI
Yaklaşık 7 ay önce Kırıkkale’ye gelen halk otobüsleri, dolmuş durağı sıkıntısı nedeniyle hizmete girememişti. Nihayet, dolmuş durağı yenileme çalışmaları da başladı. Kırıkkale’ye yıllardır hizmet veren eski dolmuş durağı yıkılarak, yeni kurulacak olan durağın temelleri atıldı. 

9 ADET BELEDİYE OTOBÜSÜ, 39 ADET MİNİBÜS SIĞACAK
Yaklaşık 3 ay sonra inşaat çalışmaları tamamlanacak ve vatandaşın hizmetine sunulacak olan yeni dolmuş durağı, 4 bin 380 m2 alana kurulacak. 9 adet halk otobüsü ve 39 adet minibüs yeri bulunan durak, aynı anda 48 araca hizmet edecek. Şehir içi ve ilçe otobüslerinin kalkış noktası olacak olan durak, 200 m2 alanlık kapalı bir bekleme salonuna sahip olacak. 

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.