Kırıkkale Üniversitesinde Kovid-19 önlemleri

Kırıkkale Üniversitesinde Kovid-19 önlemleri
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde üniversitede alınan tedbirler ve yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

KIRIKKALE (AA) - Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırıkkale Üniversitesinin de koronavirüsle mücadele kapsamında, devletin ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) açıklamış olduğu tedbirler çerçevesinde üniversite içerisinde ve hastanede birçok uygulamayı hayata geçirdiğini belirtti.

Üniversitede akademik ve idari personele yönelik bir takım tedbirler uygulandığını aktaran Aslan, "Kampüsümüze giren her personel, güvenlik görevlilerimiz tarafından ateşi ölçülerek içeriye alınmış, ateşi yüksek olanlar hastanemize sevk edilerek gerekli tetkikler yaptırılmıştır. Bütün akademik ve idari birimlerimize dezenfektan dağıtılmış, bu süreçte temizlik ve hijyene çok önem verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Aslan, Kovid-19 ile mücadelede gerek donanım gerekse akademik açıdan son derece yetkin olan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin de önemli bir rol oynadığını anlatarak, Türkiye'de ilk pozitif vaka saptanmadan önce Enfeksiyon Hastalıkları Kontrol Komitesi tarafından kendi birimi içinde bilgilendirme toplantılarına başlandığını dile getirdi.

Üniversitenin pandemi testinin Kırıkkale'de yapılması konusunda öncülük ettiğini vurgulayan Aslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mevcut olan PCR laboratuvarını Kovid-19 testine uygun hale getirmiştir. Sağlık Bakanlığından gerekli izinler alındıktan sonra Kovid-19 PCR testi, 26 Mart tarihi itibariyle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi PCR Laboratuvarında uzman bir ekip tarafından yapılmaya başlanmıştır. Böylece Kırıkkale, Ankara'ya bağımlı olmaktan kurtarılmıştır. Test sonuçları aynı gün içinde veya 1 gün sonra verilmeye başlanmıştır. Bu sayede koronavirüs taşıyanların erken izolasyonu ve salgının kontrolü ile hasta kişilerin erken teşhisi ve tedavisine imkan sağlanmıştır. Üniversitemiz PCR laboratuvarının iki aktif bir yedek PCR cihazı ile günlük 500 test yapma kapasitesi vardır. Bu kapasite, gerektiğinde üniversitemizin diğer laboratuvarlarındaki PCR cihazlarının kullanıma katılması ile artırılabilme imkanına sahiptir."

Aslan, tıbbi malzeme desteğinin devlet tarafından sağlanmasının yanında, sürdürülebilirlik kapsamında üniversite eczanesi tarafından dezenfektan üretilmeye, terzileri tarafından da maske dikilmeye başlandığını belirtti.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinin 3. basamak bakım gerektiren Kovid-19 dışı hastalara da hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden aslan, Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (DRUAM) bu kritik süreçte hem personel ve öğrenciler hem de vatandaşlar için doğru ve sağlıklı bilgilendirmeleri yaptığını anlattı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.