Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ‘Küçükbaş Hayvancılık’ projesi

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ‘Küçükbaş Hayvancılık’ projesi
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan ‘KOP ile Sürdürülebilir Küçükbaş Hayvancılık Projesi’ hayata geçiyor.  

PROJE BÜTÇESİ 286 BİN TL
Delice ilçesi Fadılobası Köyü’nde gerçekleştirilecek olan projede, fidan dikimlerine başlandı. Çalışmaların başlaması ile birlikte, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Proje sahasında da incelemelerde bulunan Yılmaz, “KOP’la birlikte ‘Sürdürülebilir Küçükbaş Hayvancılık Projesi’ kapsamında, 123,4 dekar mera alanında, 87 bin 936 adet bozkır otu (Kochia prostrata) ve 17 bin 600 adet dört yapraklı tuz çalısı (Atriplex canescens) fidanı dikimi gerçekleştiriyoruz. Projemizin toplam bütçesi 286 bin 640 TL.” dedi. 

PROJE SAHASI ELEKTRİKLİ ÇİTLERLE ÇEVRİLECEK
Proje ile Kırıkkale’ye alternatif bir kaba yem kaynağı temin etmeyi planladıklarını belirten Yılmaz, “Proje sahasının etrafının güneş enerjili elektrikli çit sistemi ile çevrilmesi de sağlanacak. Bu projemiz ile İlimiz için alternatif bir kaba yem kaynağı temin edilmiş olacak. Projemizde şu an fidan dikim faaliyetleri son aşamaya gelmiş bulunmakta ve kısa zaman içerisinde proje alanında güneş enerjili elektrikli çit sistemi ile ihata yapımına da başlanacak. Bu aşamaların tamamı teknik personellerimizin denetiminde yüklenici firmamız tarafından yürütülüyor. Yakın zamanda tamamlanacak bu Projemizin ilimize ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.