Kırıkkale depreme hazır mı?

Kırıkkale depreme hazır mı?
İstanbul’da art arda yaşanan depremler akıllara “Kırıkkale depreme hazır mı?” sorusunu getiriyor.

Gazetekale / Burak Çalışkan

İstanbul’da art arda yaşanan depremler akıllara “Kırıkkale depreme hazır mı?” sorusunu getiriyor.

Son günlerde İstanbul’da art arda yaşanan depremler binlerce İstanbullunun gece evleri yerine park, bahçe ve cami avlularında yatmasına neden oldu. Tüm Türkiye’nin gündeminde olan bu olay Kırıkkaleli vatandaşların aklına “Birinci derece deprem bölgesi olan Kırıkkale depreme hazır mı?” sorusunu getirdi.

Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kırıkkale’nin köy, kasaba ve ilçelerinde yaptığı birçok deprem tatbikatı ve afet projeleriyle depreme hazır olduğunu gösteriyor. AFAD en son “ Habersiz masa başı deprem tatbikatı” yapmıştı. Yapılan tatbikatta Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla AYDES sistemi (Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi) üzerinden İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyelerine ve AYDES Sorumlularına İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde ivedi olarak toplanılması yönünde sms gönderildi. Ayrıca yapılan bir diğer tatbikatta ise 23 araç ve 180 personelle görev yapan AFAD, Kırıkkale’de olacak bir deprem anında hazır olduklarının mesajını verdi.

DEPREM ÇANTASI NASIL OLMALIDIR?
Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri oluşacak herhangi bir depreme karşı hazırlıklı görünse de, kendimizin de alması gereken bazı önlemler var. Acil bir durumda örneğin göçük altında hayatta kalmamızı sağlayacak deprem çantası. Peki, bir deprem çantasında neler olmalıdır?

Deprem çantasında olması gerekenler: Su, Enerji veren yiyecekler, yedek pilleri ile fener, ilkyardım çantası, kişisel reçeteli ilaçlar (kalp, damar, tansiyon, şeker için hormonal ilaçlar), çocuklarınızın kullandığı ilaçlar, birer kat giysi, bir miktar para, kolay taşınabilir bir battaniye, çakı, düdük, kalem, kağıt, önemli telefon numaralarının bulunduğu su geçirmez bir dosya, tuvalet kağıdı ve tuvalet atıkları için naylon poşetler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.