JASAT'tan başarılı operasyon

JASAT'tan başarılı operasyon
Başarılı şekilde çalışmalarını sürdüren JASAT toplam 25 farklı faili meçhul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı.

Başarılı şekilde çalışmalarını sürdüren JASAT toplam 25 farklı faili meçhul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı.

GEREKLİ KOORDİNE SAĞLANIYOR

Nitelikli asayiş suçlan kapsamında yasadışı faaliyetleri olan kişi veya örgütleri tespit etmek suç ve suçla olan bağlantılarını ortaya çıkarmak, suçun faili olarak aranan şahıs ya da şahısların yakalanması için komşu il ve ilçelerle gerekli koordineyi kurmak amacıyla  Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Eylül 2019 tarihinden itibaren Suç Araştırma Timleri (JASAT) faaliyetine başladı.

ÖZEL EĞİTİM GÖREN PERSONEL

Özel donanımlı araçlarla sivil olarak görev yapan JASAT Timleri, kırsal kesim başta olmak üzere tüm il genelinde aktif bir şekilde; faaliyetini yürütüyor. Suç ve suçlularla mücadelede özel eğitim ve kurs görmüş personelden oluşan JASAT. Göreve başladığı günden itibaren toplam (25) farklı faili meçhul olayı aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı. Hırsızlık suçunu organize bir şekilde işleyen ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olan bir şebekeyi uzun süredir takibe alan JASAT, 7 Aralık 2019 günü bu şahısların Sakarya ilinde bulunduklarını tespit ederek Sakana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

HIRSIZLAR KAÇTI, JASAT YAKALADI

Yürütülen çalışmalar neticesinde, hırsızlık suçunu organize bir şekilde işleyen ve toplam (67) suçtan arama kaydı bulunan ikisi kadın, A.A., B.G., S.A. ve A.G.'nin kullanmış oldukları lüks bir araç içerisinde yakalanmaları sağlandı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan şahısların kimlik kontrolleri yapıldığında. A.A. ile A.G. isimli şahısların sahte kimlik taşıdıkları ve kontrol noktalarından kolaylıkla geçebildikleri tespit edildi.

BULUNDUKLARI İLDE TESPİT EDİLDİ

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekibinin yönlendirmesi ve koordineli bir çalışma

sayesinde, hırsızlık suçu başta olmak üzere pek tok suça karışan şahısların 06 FS... plakalı araçla Sakarya ilinde bulundukları tespit edildi. 7 Aralık 2019 Cumartesi günü akşam saatlerinde araç Sakarya Akyazı gişelerini çıktıktan sonra Karapürçek karayolunda Sakarya İl Jandarma Komutanlığı (JASAT) ekiplerince durdurularak, araç içerisinde bulunan A.A.. B.G.. S.A. ve A.G. isimli (2) kadın ve (2) erkek olmak üzere (4) şüpheli şahıs yakalandı. İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip Mahkemeye çıkarıldılar.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Yakalanan şahıslardan A.A’nın (26), A.G’nin ise (17) farklı suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Bu şahısların yanında bulunan M.İ. ve F.K. isimli kadınlara ise sahte kimlik buldurmak ve suça ortak olmak şüphesiyle haklarında işlem başlatıldı. A.A. ve A.G.'nin toplam(16) yıl kesinleşmiş hapis cezalarının olduğu öğrenildi. 08 Aralık 2019 günü Sakarya/Karasu Adliyesine sevk edilen A.G, A.A., S.A. ve B.A. isimli (4) şahıs, çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak Cezaevine teslim edildi.

SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELE

Göstermiş oldukları başarılı çalışmaları nedeniyle JASAT personeli. Kırıkkale İl Jandarma Komutam Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen tarafından ödüllendirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen suç ve suçlularla mücadelede alınan etkin tedbirler neticesinde genel asayiş olaylarının bariz bir şekilde azaldığını, faili meçhul olayların aydınlatılmasında İse bir önceki yıla göre çok yüksek oranlara yaklaşıldığını belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.