Invisalign Tedavisinin Özellikleri Nelerdir ?

Invisalign Tedavisinin Özellikleri Nelerdir ?
 Haber Merkezi
Herkes istediği gülüşe ulaşmak için farklı operasyon ve tedavi süreçlerinden geçer. Özellikle belli yaş grupları için diş tedavileri uzun süreli bir yolculuktan ibaret olabilir. Farklı yaş gruplarına hitap eden invisalign tedavisi de bunlardan biridir.

Invisalign, dijital ortodontik yöntem olarak ifade edilebilen ve her yaş grubuna hitap eden tedavilerden biridir. Bu sayede invisalign ile tellere ihtiyaç duyulmadan çok daha estetik bir tedavi yapılabilir. Hastanın diş yapısına uygun olarak tasarlanan invisalign yönteminde telsiz bir şekilde tedavi sonlandırmak mümkündür. Bu sayede şeffaf plaklar yardımıyla invisalign ile dişleriniz ideal sonuçlara ulaşabilir.

Genel olarak invisalign tedavisinde ön plana çıkan bazı detaylar vardır. Şeffaf plakları ile bilinen bu ortodontik tedavi yöntemi çapraşık dişlerinize kısa sürede çözüm üretir. Invisalign tedavisinin genel özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Metal diş tellerine ihtiyaç duyulmadan şeffaf plaklar aracılığı ile tedavi yapılabilir.
  • Invisalign diş tedavisi sayesinde plakları dilediğiniz zaman çıkarmanız mümkündür.
  • Genel olarak tedavi süresi plakların kullanım süresine bağlı olarak değişiklik gösterir. İdeal sürelerin altına düştüğünüzde şeffaf plaklarla yapılan tedavi süresi uzayabilir. Temelde invisalign plakları gün boyu takmanız gerekir.
  • Invisalign tedavisinin en önemli avantajı uygun vakalarda daha konforlu ve kusursuz bir görünüm sağlamasıdır. Bu sayede görsel açıdan sizi rahatsız etmeden diş teli tedavisini tamamlamış olursunuz.
  • Invisalign tedavisinde şeffaf plaklar 15 gün boyunca takılır ve bu sürenin sonunda diş yapısına uygun yeni plaklara geçilir.
  • Üç boyutlu tarama yöntemi ile üretilen şeffaf plaklar kişiye özel olarak tasarlanır. Bu sayede diş yapınıza en uygun modeli kullanarak kusursuz bir bütünlük yakalayabilirsiniz.

Invisalign Tedavisinin Normal Ortodontik Süreçlerden Farkı Nedir?

Temelde tüm diş tedavileri çapraşık görünümü ortadan kaldırmak için yapılır. İnvisalign diş tedavisi ise normal ortodontik işlemlere kıyasla daha şeffaf bir görünüm sunar. Bu sayede her yaştan hasta görünüm kaygısı yaşamadan diş tedavisine başlayabilir. İnvisalign diş tedavisi de diğer süreçlere benzer özellikler sergiler. Tedavinin başarısı ve süresi gibi detaylar normal ortodontik işlemlerle aynı seviyededir.

Invisalign tedavi yöntemi ve merak ettiğiniz tüm detaylar için www.canerbalta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.