Hastalara oy kullanma kolaylığı

Hastalara oy kullanma kolaylığı
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ve 112 Acil Servis ekipleri, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde sandık başına gidemeyen yaşlı, engelli, bakıma muhtaç hastaların yardımına koştu.

HASTA, YAŞLI VE ENGELLİLER

İl merkezi ve ilçelerde Evde Sağlık Hizmetleri personel ve 112 Acil Servis ekiplerin desteği ile birlikte sandığa kendi imkânı ile gidemeyecek olan vatandaşlar nakil araçları, evde sağlık araçları ve ambulansların desteği ile oy kullanacakları yerlere götürüldüler. Bu araçlar ile taşınan hasta, yaşlı ve engelliler oy kullanacakları sandığa kadar sağlık personeli refakatinde götürülerek oy kullanmaları sağlandı. Oy kullanma işleminin ardından vatandaşlar yine aynı şekilde personel refakatinde ev veya hastanelere bırakıldılar.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA SERGİLENDİ

Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi “Sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşlarımızın oy kullanmaları, sağlıklı diğer vatandaşlarımızla eşdeğer olmaları açısından çok önemlidir. Bu kapsamda evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla Evde Sağlık Hizmetleri ve 112 Acil Servis birimi personelimizin refakatinde 120 vatandaşımız oylarını rahat bir şekilde kullandı. Yapmış olduğumuz bu hizmette özveri ile çalışan tüm personelimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.