Hakan gitti, gülmeyi unuttuk!

Hakan gitti, gülmeyi unuttuk!
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminde doğum gününde şehit düşen özel harekat polisi Hakan Yorulmaz’ın babası İsmail Yorulmaz, "Kıyamıyordum, tek oğlumdu. Yüzünden öpmeye kıyamıyordum."

ŞEHİT BABASI İSMAİL YORULMAZ: “BENİM İKİ ÇOCUĞUM VARDI. BİRİ SAĞ, BİRİ SOL GÖZÜMDÜ. HAKAN ŞEHİT OLUNCA YILLARDIR TEK GÖZLE GÖRÜYORUM”

YILLAR GEÇSE DE EVLAT ACISI UNUTULMAZ 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen hava saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Hakan Yorulmaz'ın babası İsmail ve annesi Hamide Yorulmaz, evlat acısını, onun hatıralarını yaşatarak hafifletmeye çalışıyor.
15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarını anlatan baba Yorulmaz, oğlunun şehit edilmesinin üzerinden her gün ağıtla ve acıyla 6 yılı geçirdiklerini belirtti.

BENİM TEK OĞLUM VARDI BENDEN ALDILAR 
Geride kalan 6 yılı, evladının eşyalarını ve elbiselerini koklaya koklaya geçirdiğini ifade eden Yorulmaz, "Hala kapıdan içeri girecekmiş gibi bekliyorum, öyle hissediyorum. Yavrumun hayali gözümün önünden hiç geçmiyor. Bizim yanımızdan el sallayıp gitmişti, halen gözümün önünden gitmiyor el sallaması. Benim ocağımı söndürdüler. Benim tek oğlumdu. Bu hain darbe kalkışmasını yapanların Allah belasını versin, Allah onların ocaklarını söndürsün. Benim tek oğlum vardı onu da benden aldılar” dedi.

KALKIŞMAYI YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN 
Yıllardır MKE’de işi olarak çalıştığını ve çocuklarına helal, alın teriyle kazandığı ekmeği yedirdiğini söyleyen baba Yorulmaz, “Benim oğlum şehadet şerbetini içmeye koşarak gitti. 15 Temmuz gecesi benim oğlumu benden aldılar. Bu kalkışmayı yapanların Allah’ta onların ocaklarını söndürsün. Allah onları süründürsün, ahirette de ebedi yeri Cehennem. Bu acı unutulmuyor. 6 yıl geçti benim için bizim bir gece oluyor bir akşam oluyor bir sabah benim dünya zevklerim bitti. Bu acının tarifi yok. Bu acıyı çekenler şehit babaları, şehit anneleri. Bu acının ne olduğunu aileleri bilir.”

OĞLUM DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU 
Baba Yorulmaz, “Kız kardeşinin düğünü olacaktı. Aynı zamanda Hakan’ın doğum günüydü. 15.07.1988 yılı Cuma günü gündüz 11.45’te dünyaya gelmişti. Doğum gününde 15.07.2016 yılında akşam saat 23.45’te dünyaya gözlerini yumdu şehadet şerbetini içti. Oğlumun hayali her zaman bir pilot olmaktı” dedi. Anne Hamide Yorulmaz, oğlunun hatırasını yaşatmak için eşiyle birlikte oğullarının eşyalarının bulunduğu bir oda yaptıklarını ifade etti.

EVLADIMIN GELECEĞİNİ BİLSEM CANIMI VERİRİM 
Evlat acısının asla ama asla unutulmadığını vurgulayan baba Yorulmaz, “Benim oğlum 85 milyon için adeta şehadete koştu. Deseler ki senin evladın gelecek, onun yerine sen git deseler ben koşa koşa giderim. Dünyaları her şeyimi veririm canımı da veririm. Ama bunun geri dönüşü yok. Allah’a inandığımız için ahirette kavuşmayı ümit ediyoruz. Onlar bu dünyaya gelip tekrar şehadet şerbetini içmek isterler. Annesi o gündür bugündür hiç iyi değil. Bir anne nasıl olabilir bir evladını kaybeden anne nasıl ruh durumunda olur.” 

BU ACI DİNMİYOR, GİTTİKÇE BÜYÜYOR 
“Bunu evladını yitiren anneler babalar bilir. Bunun tarifi yok. Bu acı hiç gitmiyor. Bizim bu yara gün geçtikçe büyüyor. Bayramlarda, bütün günlerimizde, yaşantımızda her şeyimiz eksik. Onun sevdiği yemekleri yemiyoruz artık. Tarifi imkansız olan bir acı, bu acı bizimle beraber gidecek ölene kadar” dedi. Şehitlerinin hatırasını yaşatmak için evlerinde özel bir oda yaptıklarını anlatan baba Yorulmaz, "Burada evladımızın hayallerini yaşatıyoruz. Herkes geliyor. Allah razı olsun. Evladımın her şeyi burada. Bu acıyı burada yaşayanlar bilir. Gerçekten çok ama çok zor bir acı. Oğlum keşke şuradan çıkıp gelse de ben kendi canımı oğluma versem. Ben hiçbir şey istemiyorum.”

ÖMRÜMDEN 100 YIL GEÇMİŞ GİBİ
Odada şehidin kamuflajları, eşyaları, elbiseleri, albümleri, kişisel eşyaları, üzerinden çıkan kanlı parası, kırılmış telefonu ve ödüllerinin yer aldığını aktaran Yorulmaz, "Evladımın her şeyleri bu odada. Sağ olsunlar eşimiz, dostlarımız geliyor. Bu odayı ziyaret ediyorlar. Oğlumuzun anısını burada yaşatıyoruz. Evlatsız geçen bu 6 yıl, sanki ömrümden 100 yıl geçmiş gibi. Hayallerim ve evladım gitti, hayatım bitti. Benim dünyayla ilişkim kesildi. Sadece benim için bir akşam oluyor bir de sabah. Benim tek evladımdı. Hayatımız bitti, ocağımız söndü” dedi.

ANNESİ DEVAMLI RÜYASINDA GÖRÜYOR 
Baba Yorulmaz, “Şehit olduktan sonra iki kez rüyamda gördüm. Rüyamda çok güzel gördüm ama konuşmuyordu. Annesi devamlı rüyasında görüyor. Rabbim bir daha memleketimize bu gibi olaylarla karşılaştırmasın. Bu hainlikleri başlarına geçirsin tekrar. Bu toprağımızda bizler için sınırda yurt içinde, yurt dışında nerede görev yapanlar varsa Allah için vatan için, bayrak için, din için, kendi canını seve seve veren bütün herkesten Allah razı olsun. Ben oğlumdan da razıyım” dedi.

Haber: Burak Çalışkan / Özel Haber 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.