Gıda işletmeleri mercek altında

Gıda işletmeleri mercek altında
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı ile birlikte denetimlerini sıklaştıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, vatandaşın sağlık unsurunu tehlikeye atabilecek işletmeleri mercek altına aldı.
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı ile birlikte denetimlerini sıklaştıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, vatandaşın sağlık unsurunu tehlikeye atabilecek işletmeleri mercek altına aldı.
  1. İŞLETMELER DENETLENİYOR "Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğinin" sağlanabilmesi için Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrolör görevlileri tarafından yıl boyunca titizlikle ve etkin bir şekilde yapılan denetimler Ramazan Ayı boyunca da aynı hassasiyetle devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Sırrı Yılmaz, “Ramazan ayı nedeniyle özellikle tüketimi artan; ekmek, pide, yufka, unlu mamuller, tatlı ve şekerleme üretim yerleri başta olmak üzere bütün gıda işletmeleri denetlenmektedir” dedi.
  2. HASSASİYETLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ Müdür Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu denetimlerde özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konularında 5996 sayılı kanuna uygunluk aranmaktadır. Denetimler sırasında mevzuata aykırı ürünler tespit edilmesi halinde yasal işlemler uygulanmaktadır. Ramazan ayında vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alarak Gıda ve Yem Şubesinde görevli kontrolör arkadaşlarımız ile birlikte ilimizde gıda sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaların denetimlerini yapıyoruz.”
  3. TARİHLERİNİ KONTROL EDİN “Rutin olarak bu denetimler her zaman yapılsa da bu ayda denetimler daha da artıyor. İşletmelerimize ziyaretin iki önemli sebebi var. Birincisi işletmelerin varsa eksikliklerini tamamlamalarını sağlamak, ikincisi vatandaşlarımızın tükettiği gıdaların güvenli ve gönül rahatlığı ile tüketmesinin önünü açmaktır. Tüketicilerimizin de toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını tavsiye ediyoruz.”
  4. ALO 174 GIDA HATTI “Vatandaşlarımız, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol etmeleri gerekir” dedi. Yılmaz, Gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmelerini istedi.

Gıda-işletmeleri-mercek-altında.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.