Gemlik’te Behsat Kürkçü ile Kırıkkale rüzgârı

Gemlik’te Behsat Kürkçü ile Kırıkkale rüzgârı
Gemlik’te Behsat Kürkçü ile Kırıkkale rüzgârı. Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl 8.si yapılan Geleneksel Hemşeri Şenlikleri muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptı. Gemlik Kent Konseyi’nin de desteklediği şenliklerin ilk gününde Kırıkkaleliler, Kastamonulular, Artvin Savsat ve Dersimliler Derneği konserleriyle Gemlik halkına unutulmaz anlar yaşattılar. Kırıkkale’den yöresel sanatçı Behsat Kürkçü ise izleyenleri mest etti.

KÜRKÇÜ DAMGASINI VURDU
Kırıkkale kültürünü yansıtan türkü ve oyun havaları ile Gemlik halkına unutulmaz bir gece yaşatan yöresel sanatçımız Behsat Kürkçü, verdiği konser ile hafızalara kazındı. Kırıkkaleliler Derneği’ni Kürkçü ve ekibi temsil ederek, Gemlik halkına eğlenceli dakikalar yasattı. Şenlikte Kırıkkale’ye özgü yemeklerin olduğu bir çadır kuran Kırıkkaleliler Derneği, içli çörek, gözleme ve bazlama dağıtarak Kırıkkale’nin yöresel tatlarını Gemlik halkına sundu. Açılan çadır vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 21 yöresel derneğin iştirak ettiği şenlikler, 15 Eylül Cuma akşamına kadar sürecek.  

BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU
Her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Kordonunda açılan yöresel dernek stantlarında folklor gösterileri açılış gecesine renk katarken, yöresel ürünlerde hem damaklara hem de gözlere hitap eden bir şölene dönüştü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hemşeri Şenliklerinin temasının bir kez daha birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu olduğuna dikkat çekerek, “Bin yıldır kardeş gibi yaşıyoruz. Daha binlerce yıl daha kardeş gibi yaşayacağız. Bunu bölmeye, hiçbir hainin gücü yetmeyecek. Gemlik’te barışın ve kardeşliğin sembolü sivil toplum örgütlerimizle, yöresel derneklerimizle bir kez daha bunu dünyaya haykırmış olduk. Şenliklerimize katılan tüm derneklerimize ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olan bu şenliğimiz daha uzun yıllar sürecektir. Gemlik’ten dünyaya yayılan, sevgi, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı ve enerjisi, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen hainlere de güzel bir mesaj olacaktır” dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.