Gazetekale, ‘Ehliyet sınavı kopyacısı’  haberini Twitter'da ülke gündemine taşıdı

Gazetekale, ‘Ehliyet sınavı kopyacısı’  haberini Twitter'da ülke gündemine taşıdı
Kırıkkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi’nde yapılan yazılı ehliyet sınavına, kamera ve böcek adı verilen dinleme cihazı ile giren bir vatandaş, gözetmenler tarafından fark edilmiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gazetekale.com hazırladığı haberle, olayı Türkiye gündemine taşıdı. 

NE YAŞANMIŞTI?
Dün, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi’nde gerçekleştirilen yazılı ehliyet sınavında, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Sınava giren S.A. isimli şahıs, sınavda kopya çekebilmek için görüntülü ve sesli olarak iletişim sağlayabileceği bir düzenek kurdu. Sınav esnasında S.A., maskesinin altındaki gizli kamera sayesinde soruları karşı tarafa iletti. Kulağındaki "böcek" adı verilen özel dinleme cihazıyla da cevapları alan kişi, bu şekilde soruları yanıtladı. Sınavda S.A.’nın tavırlarından şüphelenen görevli öğretmenler, kopya çektiğini fark edince durumu polise bildirdi. E-Sınav Merkezi’ne gelen polis ekipleri, S.A.’nın üzerinde dedektör ile arama yaptı. Ekipler, kulağına yerleştirdiği "böcek" adı verilen özel dinleme cihazı ile maskesine kamufle ettiği kablosuz kamerayı tespit etti. 

KISA SÜREDE BİNLERCE TWEET ATILDI
Yaşanan bu anlar, Gazetekale.com tarafından hazırlanan haberle Türkiye gündemine oturdu. Gazetekale.com’un haberi ardından, sosyal medya platformu Twitter’da da paylaşılan habere, ‘Ehliyet’ hashtagi ile binlerce tweet geldi. 
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.