Fırıncılar, marketlere ekmek dağıtımı yapmayacak

Fırıncılar, marketlere ekmek dağıtımı yapmayacak
Son günlerde artan maliyetler nedeniyle Kırıkkale’de faaliyet gösteren fırıncı esnafı, üretim ve dağıtım alanında iş kısıtlamasına gidecek.

SADECE FIRINLARDAN EKMEK SATIŞI YAPILACAK 
Yaklaşık bir ay önce 2-2 lira 25 kuruş arasında satışı yapılan ve komisyon tarafından alınan karar doğrultusunda 3 TL’ye yükselen ekme fiyatlarına karşı fırıncı esnafı yeniden zam talep ediyor. Her geçen gün artan maliyetlere karşı ayakta durmakta güçlük çeken fırıncı esnafı, üretim ve dağıtım alanında iş kısıtlamasına gidecek. Fırıncılar artan maliyetleri düşürmek amacıyla sadece fırınlardan halka ekmek satışı sunulacak.


FIRINCI ESNAFI, KOMİSYON HEYETİNDEN ZAM İSTEDİ 
Akaryakıtların son günlerde artması nedeniyle maliyeti düşürmek isteyen fırıncı esnafı, çareyi marketlere ekmek dağıtımı yapmamakta buldu. Fırıncılar Birliği’nin aldığı ortak karar gereği, Kırıkkale genelinde marketlerin hiçbirine ekmek dağıtımı yapılmayacak. 200 gram ekmeğin 4 TL olmasını talep eden fırıncı esnafı, gerekli zammı alana kadar dağıtım alanında kısıtlamaların devam edeceğini belirtiyor. Kırıkkale Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkililerinin seslerini duymasını isteyen fırıncı esnafı, komisyonun yeniden toplanarak artan maliyetler karşısında ekmeğe yeniden zam yapılmasını istiyor. 6 Temmuz Çarşamba gününden itibaren fırıncı esnafı marketlere ekmek dağıtımı yapmayacak.

GELEN ZAMLARIN ARKASINDAN YETİŞEMİYORUZ 
Her geçen gün çeşitli ürünlere zam geldiğini belirten fırıncılar, “Her sektörün kendine yönelik kullandığı ham maddelere zam geldi. Komisyon yetkililerimiz bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Akaryakıta, una, elektriğe ve birçok malzemeye gelen zamların arkasına yetişemiyoruz. Artan maliyetlerin peşinden yetişemiyoruz. Komisyonun biran önce toplanıp zam kararın alınmasını talep ediyoruz. Bizler de evimize ekmek götürmenin mücadelesi ve çabası içerisindeyiz. Lütfen yetkililer bizim sesimizi duysun. Bayram geliyor, bayram gelirken bu komisyonumuz bizim yüzümüzü güldürsün” şeklinde seslerini duyurmaya çalıştılar.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.