Erdal: “Vatandaş ekonomik sıkıntı yaşıyor” 

Erdal: “Vatandaş ekonomik sıkıntı yaşıyor” 
Yeniden Refah Partisi Kırıkkale İl Başkanı Arif Erdal, vatandaşın bir numaralı gündem maddesinin ekonomik sıkıntılar olduğunu belirtti.

SEBEP DIŞ GÜÇLERİN OPERASYONU DEĞİL
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Arif Erdal, halkın en önemli gündeminin ekonomi olduğunu söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erdal, “Hepinizin bildiği gibi Türkiye’de vatandaşın birinci gündem maddesi uzun zamandan beri ekonomik sıkıntılar. Bu ekonomik sıkıntıların asıl sebebi iki tane temel sebebe dayanıyor; bir tanesi bizim yıllardan beri söylediğimiz ‘önce millet’ anlayışı yerine işte ‘önce imtiyazlılar, önce torpilliler’ anlayışıyla Türkiye’nin yönetilmesi. İkincisi de; hep söylediğimiz, ‘paylaşımda adalet’ prensibinin hakim kılınmaması ve adaletsiz bir paylaşımın olması.”

HERKESE YÖNELİK EŞİTLİK SAĞLANMALI 
Yoksa Türkiye fakir bir ülke olduğu için veya kaynak olmadığı için böyle bir durumla karşı karşıya değiliz. Pandeminin etkilerinden, küresel krizlerin etkilerinden dolayı, dış güçlerin operasyon çekmesinden dolayı böyle bir durumda değiliz. Türkiye’yi yöneten iktidarın iki temel husustaki maalesef hatalı duruşu, yanlış duruşu dolayısıyla. Bir tanesi dediğim gibi, ‘önce imtiyazlılar’ anlayışı ile hareket etmeleri ikincisi de, ‘paylaşımda adaleti’ tesisi etmemeleridir. 

ESNAFA HİBE DESTEKLER VERİLMELİ 
“Pandemide tam kapanma döneminde esnafa verdikleri destek, 4,5 milyar liraydı. Bu 5 tane holdinge 2022 bütçesinden verecekleri para 42 milyar lira, 2023 bütçesinden ayrılan para da 48 milyar lira. Dolar kurunun 9-9,5 seviyesinde olması şartıyla böyleydi. Şimdi Dolar 13.5 lira olduğu için bu sene ödenecek para, 60 milyar lirayı da geçti. Önümüzdeki sene de ödenecek para da 75 milyar liranın üzerine çıkacak. Yani siz milyonlarca asgari ücretliye, milyonlarca EYT’liye, milyonlarca esnafa, çiftçiye, köylüye maalesef sineğin yağını hesap edeceksiniz, onlara verdiğinizin 10 mislini sadece 5 tane holdinge vereceksiniz. Buda yetmiyor, bu holdinglerin aldığı ihaleler Dolar ve Euro kuru üzerinden olduğu için sadece Dolar’daki ve Euro’daki artıştan dolayı döviz kuru farkından dolayı bu holdinglere 2014 ve 2020 yılları arasından ödenen toplam para, 18.4 milyar Dolar. Bunun TL karşılığı bugün: 248 milyar lira ediyor. Bunu hesap etmişler ‘sadece döviz kuru farkından 5 holdinge verilen 248 milyar lirayla ne yapılabilirdi?’ diye, 2 milyon esnafın her birine 120’şer bin lira hibe para verilebilirdi”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.