Emekliler için yapılan TOKİ’de 456 asil belirlendi 

Emekliler için yapılan TOKİ’de 456 asil belirlendi 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi iş birliyle yapılan TOKİ konutlarının kuraları çekildi. Kura çekimi sonucunda 456 asil, 132 yedek liste belirlendi.

KIRIKKALE’DE 55 BİN EMEKLİ YAŞIYOR 
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliler için yapılan TOKİ konutlarında hedefe ulaşıldığını söyledi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi iş birliyle yapılan TOKİ konutlarının kuraları çekildi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde 456 asil, 132 yedek liste oluştu.  Asil listede yer alanların sözleşmeleri 22 Ağustos 2022 tarihi itibariyle başlayacağı açıklandı. Konuyu değerlendiren Aytekin, kent genelinde 55 bin emeklinin yaşadığını söyledi. 

EMEKLİLER EV SAHİBİ OLACAK 
Kırıkkale’de bulunan emekliler ev sahibi yapmak için 2015 yılında kolları sıvadıklarını söyleyen Aytekin, “TOKİ kanalıyla Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Valiliği ile diyaloğa geçilerek çalışmalara başlanmış olup derneğimizin çalışmaları hızlandırmak için Kırıkkale Milletvekilleri ile irtibata geçildi. 2016 yılından itibaren TOKİ 927 hanelik projeye başladı. Bugün itibariyle Kırıkkale Merkez Yuva Mahallesi’nde 3 adet ticaret merkezi, 1 adet 24 derslik ilköğretim okulu, 2 adet cami inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlandı” dedi.

İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI 
Tamamlanan evlerin kura çekiminin tamamlandığını söyleyen Aytekin, “Noter huzurunda yapılan asil ve yedek üyeler belirlendi. Kura ile belirlenen listeler TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayınlanmaya başladı. Asil ve yedek listede yer alan hak sahiplerinin sözleşmeleri 22 Ağustos 2022 tarihi itibariyle başlayacak. 26 Eylül’e kadar devam edecek kura sonuçlarına ulaşmak isteyenler TOKİ’nin resmi internet sitesinden sorgulama yapabilecekler. TÜED Kırıkkale Şubesi olarak 927 konutluk projenin bu seviyeye gelmesinden mutluluk duymaktayız. Her ne kadar bizi konuyla ilgili devre dışı bıraksalar da konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Haber: Berna Yahşi   


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.