Dinç: “Milletimizin birlik, beraberlik harcı Diyanet mensuplarıdır”

Dinç: “Milletimizin birlik, beraberlik harcı Diyanet mensuplarıdır”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale'ye geldi. Dinç, "Layığı vecihle hizmet etmenin gayretinde olalım. Mazeret değil hizmet üretme peşinde olalım” dedi. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Kırıkkale İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri din görevlileri ile bir araya geldi. Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar yaptı. Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, “Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde vazife yapmanın apayrı bir güzelliği var. Ben her birinizi yapmış olduğunuz çalışmalar vesilesiyle tebrik ediyorum.” 

HİZMET ÜRETME PEŞİNDE OLALIM
Demek ki Cenabı Hakkın seçkin kulusunuz, sevilen kulusunuz ki Allah size böyle bir teşkilatta din-i Mübin-i İslam’ına hizmet ettiriyor. Allah kuluna borçlu değildir ve borçlu da kalmaz. Hizmetimize karşı vefamız olmazsa, sadakatimiz olmazsa, hamdimiz ve şükrümüz olmazsa hiç farkına varmazsınız ilahi sille vuruvermiştir Allah korusun. O sebeple layığı vecihle hizmet etmenin gayretinde olalım. Mazeret değil hizmet üretme peşinde olalım.” dedi.

MİLLETİMİZİN BİRLİK, BERABERLİK HARCI 
Başkan Yardımcısı Dinç, milletimizin birlik, beraberlik harcının Diyanet mensupları olması gerektiğini belirtti. “Biz şuna inanmalıyız, insanlara samimi duygularla Allah’ın dinini anlattığımız zaman onlara halimizle örnek olduğumuz zaman emin olun bizim ailemizde de ayrı bir huzur ayrı bir saadet olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı varlık sebebini kanun şöyle belirliyor; milletçe birlik ve bütünlüğü sağlamak üzere Diyanet teşkilatı kurulmuştur diyor. Dolaysıyla kendi içinde bir ve bütün olamayan, millete de örnek olamaz. Birliğimizi kardeşliğimizi daha da güçlü hale getirmeliyiz.” dedi 

BUNDAN DAHA BÜYÜK MUTLULUK OLABİLİR Mİ?
Konuşmalarının devamında 4-6 yaş Kur’an kurslarından bahseden Dinç,  “Her yaştan Kur’an kurslarımız var. Cumhuriyet tarihinde bir yıllık sürede tarihi zirveyi 2022 yılında yakalamış durumdayız. Sadece belge verdiğimiz hafız sayısı 12500,  84000 çocuğumuz hafızlığa çalışıyor, 185 bin yavrumuz 4-6 Kur’an kursunda Kuran kursu hocalarımızın merhamet yüklü kollarında şefkat yüklü yüreklerinde Dinini, Peygamberini tanıyor. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? ” ifadesini kullandı.  Programını Kırıkkale İl Müftülüğü ’ne bağlı Osmangazi mahallesinde yapımı devam eden 250 öğrenci kapasiteli Bölge Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak tamamlayan Dinç, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’dan kurs hakkında bilgi aldı. 

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.