DEK Koleji’nden okuma bayramı

DEK Koleji’nden okuma bayramı
​​​​​​​Kurulduğu günden itibaren eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan DEK Koleji, okumayı öğrenen öğrencilerine yönelik okuma bayramı gerçekleştirdi.

RESİMLER SERGİLENDİ

Takım halinde kız öğrencilerin getirdiği yüzme il birinciliği kupasının yanında 1/A, 1/B sınıflarının beraber düzenledikleri okuma bayramında öğrenciler adeta ailelerini ve misafirleri büyüledi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü sanat sergi salonunda öğrencilerin kendi hayallerinde canlandırdıkları çizdikleri resimler sergilendi. Ailelerin hayranlıkla inceledikleri resimler her konuda zengin bir yelpazeye yayılması takdire şayandı.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programın ilk konuşmasını okul müdürü Mehmet Genç yaptı. Genç,  “Okulun açıldığında velilerin ve bizlerin heyecanını dün gibi hatırlıyorum, artık birinci sınıf macerası başlamıştı. Günler su gibi geçerken bir dönemim sonuna geldik, çocukların gözlerindeki ışık sizlerin heyecanını görüyorum. Değerli veliler biraz sonra çalışmalarını izleyeceğimiz çocuklarımızın sizlerden bekledikleri şey ve anlatmak istedikleri, beklentileri şu olacak. Bana değer verirsen, bana destek olursan, bana güvenirsen ve cesaretlendirirsen, benim yapamayacağım hiçbir şey yoktur, sizlerden bunları bekliyorlar.”

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Okumayı yazmayı öğrendiniz, artık okuryazar biri oldunuz. Okuyun bilgi sahibi olun, bu ülkenin geleceği sizin elinizde. Birbirinizi sevin, barış içinde yaşayın daima dürüst olun, büyüklerinize saygılı olun. Bu yıl bize heyecanı ve mutluluğu yaşatan 30 minik yüreğe, bizimle daima işbirliği içinde olan siz değerli velilerimize ve büyük özveriyle çalışıp çocuklarımızı bugüne hazırlayan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. İşte karşınızda 30 cesur yürek var. Bu otuz minik yüreğin, sizlerin ve bizlerin çabalarıyla ilerde yürekleri vatan sevgisiyle dolu, bayrağını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, düşünen, üreten bireyler olmaları dileğiyle hayat boyu başarılar diliyor saygılar sunuyorum” dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.