Danacı köyü yalnız değildir 

Danacı köyü yalnız değildir 
Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı Köyü'nün mera alanları tarım alanı haline getirildi. Konuya el atan MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Danacı köyü yalnız değildir. Köylülerimizin yanındayım” dedi.

İKİ KÖY ARASINDA GERİLİME YOL AÇIYOR 
Öztürk, “Kırıkkale ili Sulakyurt ilçesi Danacı Köyü sınırları içerisinde bulunan mera arazisinin bir kısmı 1966 yılından beri süregelen bir arazi anlaşmazlığı sonucunda, 2011 senesinde alınan bir mahkeme kararıyla Çorum ili Sungurlu ilçesi İnegazili köyünden bir ailenin üzerine tapulanmıştır. Ancak karar tarihinden beri hiçbir şekilde sürülmeyen ve kullanılmayan bu alan bugünlerde tekrar iki köy arasında gerilime yol açmaya başlamıştır.” 

KAMU GÖREVLİLERİ KAYITSIZ KALMAMALI 
“Danacı Köyünün sınırları içerisinde yer alan ve mezkur köyün hayvanlarının tek otlak alanı bir mera arazisinin tam ortasında yer alan bu arazinin bir başka köyden bir şahıs adına tapu tescili yapılmış olması ve hayvanların geçiş güzergahını kapatmış olması da gerilimi iyiden iyiye artırmaktadır. 1966 yılında Danacılı bir hemşehrimizin ölümüne yol açacak derecede sıkıntılı olan ve genel kamu yararı olan bu konuda kamunun talebi göz ardı edilmemeli ve derhal kamulaştırma kararı verilmesinin önü açılmalıdır. Ayrıca Kırıkkale’deki kamu görevlileri de bu konuya kayıtsız ve duyarsız kalmamalıdır. Öte yandan, bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımın ve Danacı köyümüzün bu haklı davasında yanlarında olduğumun da bilinmesini isterim” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.