Çeşnigir kanyonu turizme kazandırılacak

Çeşnigir kanyonu turizme kazandırılacak
Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak.

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak.  Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Valimiz Yunus Sezer, "Çeşnigir Kanyonunun ilk aşaması olan Gölet Alanı kıyı düzenleme ve alt yapı çalışmaları tamamlandı” dedi.

 

Kırıkkale'de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.