Ceran Sanat’tan renkli etkinlik

Ceran Sanat’tan renkli etkinlik
Kurulduğu günden itibaren çeşitli etkinliklere imza atan Ceran Sanat Merkezi’nin öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Kurulduğu günden itibaren çeşitli etkinliklere imza atan Ceran Sanat Merkezi’nin öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Kırıkkale’de tek olma özelliğini taşıyan yaylı sazlardan kurulan ilk orkestra olma özelliğini taşıyan Ceran Sanat merkezi öğrencileri, önemli bir etkinliğe imza attı.

GÖSTERİYE İLGİ YOĞUNDU

2013 yılında kurulan Ceran Sanat merkezi geleneksel hale getirdiği sanat gecesini kültür merkezinde tekrarladı. Piyano ve Gitar öğrencilerinin eserleriyle başlayan konser, orkestra, bale ve jimnastik gösterileriyle devam etti. İki seans olarak düzenlenen gösteriye ilgi yoğundu. 25 Piyano, 28 Gitar öğrencisinin konsere çıkmasının ardından, 16 kişilik Ceran Sanat Orkestrası renkli bir dinletiye imza attı.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Kırıkkale’de Güzel Sanatlar Fakültesi’nden sonra yaylı sazlardan kurulan ilk orkestra olma özelliğini taşıyan Ceran Sanat, bu anlamda da yeniliklerine devam ediyor.  Her geçen gün Ceran Sanat Ailesi’nin büyüdüğünü ifade eden Kurucu Sezgin Ceran emeklerinden dolayı öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Ceran, sanat yaşamında hayallerinin çok yüksek olduğunu, Kırıkkale’nin sanata gösterdiği değerle bu hayallere kavuşabileceklerini söyledi.

TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ

Ceran, “Enstrüman derslerinde birebir özel ders ile Kırıkkale’de bir ilk olan Ceran Sanat, eğitimlerine ve kayıtlarına devam ediyor. Gitar, piyano, keman, yan flüt, çello, viyola, ses eğitimi derslerinin yanı sıra lise ve üniversitelerin müzik bölümlerine hazırlık kursları da bulunan Ceran Sanat, bale ve jimnastik derslerindeki başarılarını ve kayıtlarını sürdürdüğünü iletti. Sadece enstrümanı değil, temel müzik bilgilerini de alan öğrenciler adeta müzik bölümü öğrencisi gibi bir disiplin ile yetiştiriliyor” dedi.

BİREBİR ALDIĞI DERSLER

“Her yaştan öğrenci kabul edebildiklerini dile getiren Kurucu Sezgin Ceran, 5 yaşında piyanoda ve 8 yaşından itibaren öğrencinin dilediği enstrümanda kurs almalarına olanak tanıdıklarını ve öğrencilerin birebir aldığı derslerin dışında pop gruplarının ve yaylı topluluklarının çalışmalarının olduğunu ve öğrencilerin belli bir eğitimi tamamladıktan sonra bu gruplara dahil olabilmektedir. Her hangi bir üst yaş sınırı olmayan kurslarda doktorlarda var, bankacılarda, öğretmenler de” şeklinde konuştu.

HER YAŞ İÇİN SANAT, SANAT SENİNLE GÜZEL

Her yaş için sanat, sanat seninle güzel ve sanat yapmak hayalinse Ceran Sanat seninle prensipleriyle yoluna devam eden kurum adından sıkça ve başarılarla söz ettirmeye başladı.

Kurucu Sezgin Ceran gelen konuklara teşekkür ederken, öğrencilerin tamamına katılım belgesi verildi. Programda emeği geçen öğretmenler de unutulmadı. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.