Cam ve mozaik sanatı yeniden hayat buluyor

Cam ve mozaik sanatı yeniden hayat buluyor
Kırıkkale Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Mahalle Konakları, meslek öğrenme kurslarına bir yenisini daha ekledi. Kırıkkale Belediyesinin düzenlediği cam mozaik atölyesinde kursiyerler yeteneklerini ortaya çıkarıyor. 

KADINLAR SOSYAL VE KÜLTÜREL AÇIDAN GELİŞİYOR
Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konakları, sanatsal ve mesleki bilgi ile becerilerin geliştirilmesine yönelik düzenlediği kursları ile unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerini canlandırırken diğer yandan da kadınların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak gibi amaçlarla hizmetlerine aralıksız sürdürüyor. Mahalle Konakları bünyesinde son olarak Cam Mozaik Atölyesini hayata geçiren Kırıkkale Belediyesi böylelikle hizmet ağını genişletiyor.


KADINLARIMIZ MESLEKİ YETERLİLİK KAZANIYORLAR
Kırıkkale Tarihi Evlerde açılan Cam Mozaik kursunda kursiyerleri ziyaret eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı diğer kurslar gibi bu kursta da kadınların “Mahalle Konaklarında acıktığımız kurslar ile kadınlarımızın mesleki yeterliklerini kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Son açtığımız Cam Mozaik kursumuzu takip eden kursiyer kadınlarımız sanat ve tasarım sektöründe, hediyelik eşya atölyelerinde çalışabilir, kendi ev ve iş yerlerinde üretim yapabilirler. Bu kurslarda bayanlarımızın ortaya çıkardıkları eserler ile mutlu oluyor, onların sosyal hayatın içine çektiğimiz içinde ayrıca gurur duyuyoruz” dedi. 


CAM MOZAİK KURSU
Mahalle Konaklarınca açılan Cam Mozaik Kursu, Kırıkkale Tarihi Evlerde bulunan atölyede kursiyerleri ile buluşuyor. Ücretsiz cam Mozaik Kursuna katılmak isteyen Kırıkkaleli kadınlar Tarihi evlerde bulunan atölyeye başvura bilmekteler. Kadınların ilgisini gören Cam Mozaik atölyesinde kursiyer yeteneklerini keşfetme imkanı buluyorlar. Hobi olarak başladıkları bu kurslarda eğitimlerin tamamlandıktan sonra kendi atölyelerinde hediyelik eşyalar üretebileceklerini belirten eğitmenler “Kırıkkale Belediyesi birçok alanda kurslar düzenlemekte, örnek çalışmalara imza atmakta. Cam ve Mozaik Atölyesi de Kırıkkale’mizde unutulmaya yüz tutmuş sanat dalını yeniden canlandırmakta büyük rol oynayacak. Atölyelere katılanlar çalışmalarını satışa sunarak gelir de elde edebilecekler. Sabır ve konsantrasyon gerektiren kursa katılanlar son derece başarılı ürünler çıkarmaktalar” 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.