BM ve AFAD’dan deprem tatbikatı: Kırıkkale'de tatbikatın içerisinde 

BM ve AFAD’dan deprem tatbikatı: Kırıkkale'de tatbikatın içerisinde 
Birleşmiş Milletler ve AFAD, uluslararası düzeyde deprem tatbikatı başlattı. Tatbikatta, Kalecik’te yaşanacak olası bir deprem sonrası, Kırıkkale dahil 5 ilin etkileneceği senaryo edildi. 

KIRIKKALE DEPREMDEN ETKİLENECEK
Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubunun (INSARAG), Deprem Müdahale Simülasyon Tatbikatı, AFAD koordinasyonunda başladı. Tatbikat, afetle mücadelede yardım kapasitesini güçlendirmek, uluslararası insani yardımda koordinasyon, tahmin edilebilirlik ve uyum sağlama konularında gelişime destek olacak. Öte yandan tatbikat, Kalecik ilçesinde gerçekleşecek. Senaryo gereği, Kalecik ilçesinde büyüklüğü 7,2 olan bir deprem yaşanacak ve AFAD tarafından bu deprem ‘Seviye 4’ olarak gruplandırılacak. Depremden, Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum illeri etkilenecek. 23 ülkeden katılan ekipler ise 14 Ekim tarihinde arama-kurtarma ve insani yardım konusunda tatbikata katılacak.

“TÜRKİYE’NİN İLERLEMESİ ŞAŞIRTICI”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodrigez, “Türkiye, dünyada en aktif sismik bölgelerden birinde yer alıyor. Gelecekte yaşanacak olası afetlere karşı hazırlık seviyesini artırmak ve afetlerin etkisini asgariye indirmek için yaşanan depremlerden ders almalıyız. Türkiye, afetlerle mücadelede kapasitesini güçlendirmek için büyük çaba harcıyor. Türkiye’nin geçen 10 yılda kaydettiği ilerleme şaşırtıcı.” dedi.

Kaynak: (AA)
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.