Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Kırıkkaleli Dr. Taşkın atandı

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Kırıkkaleli Dr. Taşkın atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, Kırıkkaleli Dr. Cebrail Taşkın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. 

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Daha önceleri, IARIA’nın Dijital Telekomünikasyon Grubu Eş Başkanlığı görevinde bulunan, Telekomünikasyon şebekeleri ve yeni nesil internet ağları üzerine çalışmalar yürüten Kırıkkaleli Dr. Cebrail Taşkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yer aldı.

CEBRAİL TAŞKIN KİMDİR?
Kariyeri boyunca birçok başarılı işe imza atan Cebrail Taşkın, 1972 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Kırıkkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden de mezun olan Taşkın, daha sonra çalışma hayatına başladı. Taşkın, 2003 yılında Japonya Dış İşleri Bakanlığının, Türkiye adına tahsis ettiği bir kişilik bursu almaya hak kazanarak, Japonya’da telekomünikasyon alanında burslu eğitim aldı. Taşkın Japonya’daki eğitimin ardından, merkezi Amerika’da bulunan Uluslararası Araştırma, Akademi ve Endüstri kuruluşu olan IARIA’nın Dijital Telekomünikasyon Grubu Eş Başkanlığı görevini yürüttü. Taşkın aynı zamanda, Elektrik Mühendisleri Derneği (EMO), Telekomünikasyon Mühendisleri Derneği, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) üyesidir. Bilgisayar, internet ağları, telekomünikasyon şebekeleri ve yeni nesil internet ağları konularında da ulusal ve uluslararası çalışmalar yürüten Taşkın, aynı zamanda Telekom Dünyası ve ICT Media dergilerinde bilişim ve telekomünikasyon alanlarında makaleler yazdı. Taşkın, 2006 yılında IEEE ve IARIA tarafından Fransa’da düzenlenen Uluslararası Dijital Telekomünikasyon Konferansında, ‘Mevcut Telekomünikasyon Şebekelerinin Evrimi’ isimli makalesi ile en iyi makale ödülünü aldı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.