Aytekin: “Emeklilere yüzde 40 zam verilmeli”

Aytekin: “Emeklilere yüzde 40 zam verilmeli”
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. Aytekin, emeklilerin maaşlarında yüzde 40 artış olması gerektiğini söyledi.

OCAK AYINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de emeklilerin gözü kulağı adeta Ocak ayında yapılması planlanan maaş zamlarında. Emeklilerin sorunlarının çözümü için ciddi anlamda katkılar sunulmasını beklediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Milyonlarca emeklinin gözü kulağı şimdiden 3 Ocak’ta açıklanacak olan emekli maaş zammında. 3 Aralık’ta açıklanacak olan enflasyon oranı sonrası Ocak ayında alacakları maaş zammının daha da netlik kazanacak” dedi.

SORUNNLARIMIZA ÇÖZÜM BULUNMALI
Aytekin, 3 Ocak’ta emeklilere verilecek olan emekli maaş zam oranındaki beklentilerini dile getirdi. Aytekin, emeklinin dört gözle 3 Ocak’ta açıklanacak olan emekli maaş zammını beklediğini söyledi. Aytekin. “4 aylık açıklanan enflasyon oranı yüzde 10.84 oldu. Şimdi 3 Aralık’ta Kasım ayı enflasyon oranı açıklanacak ve 3 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyon oranı sonrası 2023 Ocak ayı emekli maaş zam oranı belirlenecek”

SEYYANEN ZAM İLAVESİ EKLENMELİ 
Emeklilerin yüzde 40 oranında zam beklediğini ifade eden Aytekin, “Hatta her zaman dediğimiz gibi yüzde oranında değil seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Bunun nedeni de yüzde oranında zam yapıldığı zaman az maaş alan emeklilerimiz az, çok maaş alan emeklilerimiz çok zam alıyor ve bu nedenle emekli maaşları arasında ki makas her geçen yıl açılıyor. Bu nedenle emeklilerimiz için her zaman dediğimiz gibi seyyanen zam yapılmasını istiyoruz” dedi. 


Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.