Aybimaş’ın ucuz ekmek kararına Ankara Fırıncılar odasından engel!

Aybimaş’ın ucuz ekmek kararına Ankara Fırıncılar odasından engel!
Kırıkkale’nin yerli firmalarından Aybimaş A.Ş., Ankara ve Kırıkkale’de bulunan tüm şubelerinde ‘1 ekmek alana, 1 ekmek bedava’ kampanyası düzenlemeye başlatmıştı.

AYBİMAŞ’TA ENFLASYONLA MÜCADELE
Kırıkkale’nin yerli firmalarından Aybimaş A.Ş., enflasyonla topyekün mücadele kapsamında, ürünlerinde indirimler uygulamaya başladı. Aybimaş, temel gıda ihtiyaçlarından biri olan ekmek ile ilgili olarak da Kırıkkale ve Ankara şubelerinin tamamında, ‘1 ekmek alana, 1 ekmek bedava’ kampanyası başlattı. Ancak, Aybimaş’ın ekmek kampanyasına Ankara Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık’tan engel geldi.

“AYBİMAŞ’A EKMEK VERMEYECEĞİZ”
Aybimaş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan’ı arayan Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık, “Böyle bir kampanya yapamazsın. Ya bu kampanyayı geri çekersin, ya da sana ekmek verdirmem” ifadelerini kullandı. Öte yandan yarından itibaren Aybimaş’ın Ankara’da bulunan şubelerine hiçbir fırın tarafından ekmek verilmeyeceği öğrenildi.


ODA BAŞKANINDAN KİMSE 1 KURUŞ DAHİ UCUZA SATAMAZ ÇIKIŞI
Geçmişte olduğu gibi bugünde her zaman halkın yanında olduklarını vurgulayan Ayan, bu kararlarından asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Gerekirse kendileri ekmek üreterek halka satışını sağlayacaklarını vurgulayan Ayan, Ankara Fırıncılar Odası Başkanlığı'nın ‘Ankara'da kimsenin düşük fiyata, 1 kuruş dahi ucuza ekmek satışının yapamaz’ şeklinde bir kararı olduğunu ifade ederek, böyle bir kararı asla ve asla kabul etmediklerini dile getirdi. 

“VATANDAŞIMIZA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, “Bir yandan enflasyonla mücadele etmek, diğer yandan da ekmek alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza yardım etmek istiyoruz. Vatandaşımıza destek olmak istiyoruz. Ama önümüzü kesiyorlar. Ankara’da bulunan Aybimaş Tanzim şubelerimize, ekmek vermemekle tehdit ediyorlar.” dedi. Öte yandan Aybimaş bir süredir Kırıkkale’de de ekmeği 2 lira 50 kuruştan satıyor. 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.