Arınç, “Dostlarımı ziyarete geldim”

Arınç, “Dostlarımı ziyarete geldim”
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Kırıkkale’ye geldiği pastaneden çıkarken gazetecilerin Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti çalışmaları hakkında sorulan soruya cevap verdi.

KIRIKKALE’YE GELEN CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYESİ BÜLENT ARINÇ, DAVUTOĞLU VE BABACAN’IN YENİ PARTİ KURMASINI YORUMLADI

 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Kırıkkale’ye geldiği pastaneden çıkarken gazetecilerin Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti çalışmaları hakkında sorulan soruya cevap verirken, Kırıkkale’ye de dostlarını ziyarete geldiğini söyledi.

DOSTLARIMI ZİYARETE GELDİM

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç yedek Subaylık yaptığı Kırıkkale’ye ziyarete gelerek dostlarıyla İşler Pastanesinde buluştu. İşler Pastanesi çıkışında kendisine sorulan sorulara yanıt veren Arınç, Kırıkkale’de dostlarının olduğunu ve mümkün oldukça yolunu Kırıkkale'ye düşmesini sağladığını ifade etti. Kırıkkale’ye gelme nedeninin sorulması üzerine Arınç, “Arınç küçük Erbakan adlı bir kitabım var. Kitabımda Kırıkkale’ye dair bütün anılarımı ve burada geçirdiğim güzel günleri ve dostluklarımı anlatıyorum. Alıp okursanız daha iyi anlayacaksınız. Yılmaz Özdil’in kitabı gibi binlerce lira değil 25 lira. Ben vefalı bin insanım. Yolum mutlaka Kırıkkale’ye düşer ve dostlarımla bir araya geliriz” dedi.

BAŞARIDA HİSSE SAHİBİ İNSANLAR

Bülent Arınç, çeşitli ziyaretler için gittiği Tokat dönüşünde Kırıkkale'ye uğradı. Arınç, burada gazetecilerin Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti çalışmaları hakkında kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Davutoğlu ile Babacan'ın yeni parti kurma çalışmalarını medyadan takip ettiğini kaydeden Arınç, "Bülent Arınç olarak her zaman şunu ifade ettim. AK Parti'nin kurucusuyum. AK Parti 18 yaşına girdi. Bu partide hayatım boyunca kalmaya devam edeceğim. Partiden ayrılmalarını onaylamıyorum. Partiden ayrılmak isteyenlere de yaptıklarının yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum. Elimden gelen budur. Çok değerli insanlar. Gönlüm arzu ediyor ki, ayrılmasınlar başka parti kurmasınlar. Onlar AK Parti'nin tüm başarılarında hisse sahibi olan insanlardır. Bundan sonrada AK Parti'ye hizmet etmeye devam etsinler" dedi.

BİZ KARAR VERMİYORUZ

Arınç, Davutoğlu ile Babacan'ın AK Parti'den ayrılmamalarını tavsiye ederek, şunları söyledi: "AK Parti'ye karşı siyaset yapmamalarını, AK Parti'yle mücadele etmemelerini tavsiye ediyorum. Onlardan beklediğimiz budur. Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerini severler, zaman zaman görüşürler, ikazlarda bulunurlar. Ama arkadaşlarımızın nihayetinde ne karar vereceklerine biz karar vermiyoruz. Temennimizi söylüyoruz. Bugüne kadar hep omuz omuza, yan yana ve kol kola olduk. Hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik, umarım bundan sonra da karşı karşıya gelmeyiz" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.