Altınışık: “Bu şehre susuzluk yakışmıyor!”

Altınışık: “Bu şehre susuzluk yakışmıyor!”
İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, parti yönetimiyle birlikte son günlerde meydana gelen su patlakları nedeniyle Kırıkkale Belediyesi’ni eleştirdi.

HER GÜN NEREDEYSE SU PATLAKLARI VAR 
Şehir genelinde son günlerde artan su patlakları nedeniyle İYİ Parti il Başkanı Bülent Şükrü ALtınışık ve parti yönetimi, patlakların önlenememesi noktasında Kırıkkale Belediyesi’ni eleştirdi. Basın toplantısı düzenleyen Altınışık, “Bende belediye başkanlığı görevinde bulundum. Bizim zamanımızda da bu sorunlar oluyordu ve sorunun köklü çözümüne gidiyorduk. Muhalefet partisi olduğumuz için vatandaşlar bize niye bunu eleştirmiyorsunuz diye taleplerle geliyordu bende onlara bu Allah yapısı değil, kul yapısı. Bizim dönemizde de borular patlardı, tedavisi olur bunların diyorduk ama bu bir değil, on değil. Şehirde her gün su patlağı meydana geliyor. Gerçekten de bu şehir bu susuzluğu hak edecek ne yaptı” dedi. 

EDS PARALARI NERELERE GİTTİ?
Su patlaklarıyla ilgili her gün yüzlerce telefon aldıklarını dile getiren Altınışık, “Bu suların akmaması gerçekten de 21’inci yüzyılda insana yakışmayacak, şehre yakışmayacak bir durum. Vatandaş çöplerinin alınmadığını, sosyal alanların olmadığını bizlere şikayetlerde bulunuyorlar.  Geçen bir yıl içerisinde önce 450 milyon TL sonrasında 650 milyon TL gibi bir rakam konuşuldu. EDS’lerden gelen gelir 650 milyon gibi rakam konuşuldu. Toplamda 1 milyar gibi bir paradan söz ediliyor. Şehir genelinde bu eksiklikleri gördüğünüz zaman bu paralar nereye gitti diye soruyor insan.”

OTOBÜSLERE SADECE MEYDANDA GÖRDÜK 
Altınışık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Şimdi 1 milyara yakın bir para harcanmış bu para nereye gitti? Genel anlamda baktığınız zaman şehrin bazı yerlerine atılan asfaltlar, Etiler kavşağına yapılan köprülü kavşak, birkaç tane Cumhuriyet Meydanı’na otobüs ve iş makinesi çekildi sadece çekildi. Ortada hiçbir tanesi yok. O otobüsleri sadece meydanda gördük sahada yoklar.  Eski belediye başkanıyım belediyenin sorunlarını bilen bir insanım devasa bir paradan bahsediyoruz. 

ÇALIŞMALARDA BİLGİSİZLİR VAR 
“Bu devasa parayla hala bu şehirde sular kesiliyorsa, bu şehir hala su sıkıntısı çekiyorsa her girdiğimiz cadde ve sokaklarda bir yılı doldurmayan asfaltlar kazılıyorsa burada ir yanlış var burada yanlış bir yönetim burada bir bilgisizlik ve becerisizlik var. Bir şehrin üst yapı çalışmalarından önce altyapı çalışmaları yapılır. Konuştuğumuz bu para her köşeye EDS koyarak yani vatandaşa tuzak kurarak bu bir tuzaktır bir şehri yönetmeye kalkıyorsunuz ve 20 yılda baktığınız zaman bu şehir AKP belediyesinde.” 

NÜFUSUN DÜŞMESİYLE VEKİL SAYISI 2’YE DÜŞER 
“Kırıkkale sanayi şehri, tarım şehri. Kırıkkale'nin büyümesi gerekirken bu şehir göç veriyor. 5 yılda baktığınız zaman nüfus 10 bin kişi daha küçülmüş. Eğer böyle giderse bundan sonraki seçimlere Kırıkkale'de milletvekili sayısı ikiye düşecek. Bu göçün niye önüne geçilmez insanlar bir şehri niye terk eder yani ben belediye başkanından, milletvekillerinden şunu beklerim. Bizlerde Kırıkkaleliyiz, bir partinin siyasi temsilcileriyiz. Bizimde bu şehirle ilgili bilgimiz var, bizi bir araya getirip bir araya toplayım buyurun arkadaşlar. Her yere gidiyorsunuz nerde ne eksiğimiz var? Sizler muhakkak görüyorsunuzdur eksiklerimizi görüyorsunuzdur bu şehir hepimizin bu şehir kimsenin babasının malı değil. Bu şehri şimdi siz yönetiyorsunuz yarında başkaları gelecek bizleri niye yok sayıyorsunuz gönül ister ki bu eksiklikleri belediye başkanı ile görüşelim.” 

UYUŞTURUCU SATIM VE KULLANIMDA 2’NCİ SIRADAYIZ 
“Kazılan asfaltlar milletin parası.  Burası üniversite şehri her gün 15 bine yakın insan Kırıkkale'ye gidip geliyor. Niye bizim insanımız şehrimizi terk ediyor niye gidiyor bunun bir sebebi var. Bu şehirde sosyal tesis yok, sosyal alan yok. Devlet kurumuna bağlı bir MKE tesisleri var. Bu vatandaşın benim tesisim diyeceği bir alan yok.  Uyuşturucu satımında ve kullanımında ikinci sıradayız. Bu çocuklar kendiliğinden uyuşturucuya düşmüyor.”

MKE’NİN ARAZISI PARK YERİNE KONUT İÇİN VERİLDİ 
“Bu çocukları bundan uzak tutmanın bir yolu var. Bu çocukların zamanını geçirecekleri spor alanları oluşturacaksınız, kitap okuma alanları oluşturacaksınız bu çocukları sosyal alana çekeceksiniz.  Bu şehrin belediye başkanı rant peşinde. MKE'nin bir arsası belediyeye kalmıştı biz o zaman bir basın toplantısıyla oranın park olması gerektiğini insanın nefes alacağı alan olması gerektiğini söyledik. Fakat orayı konut olmak üzere sattılar. Ardiyeciler sitesine uğradım esnaf perişan esnafa burayı boşalt diyor boşalt demeden önce bu esnafa bir yer gösterilmesi lazım. Boşalt diyene kadar inşaat yapı merkezi yani burayı boşaltmaktansa bir proje üreterek yeni bir çalışma yapılmalı” dedi.

Haber: (Stajyer) Zeynep Melike Taşpınar 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.