Akıllı kartların satışı başladı 

Akıllı kartların satışı başladı 
Şehir içi ulaşımda kullanılacak olan “Akıllı Kart”, Kırıkkale Belediyesi hizmet binası işlem merkezi ve yeni otobüs hareket merkezinde tam, indirimli ve genç kart olarak tanımlanarak satışlarına başlandı.

ELEKTRONİK ÖDEME GEÇERLİ OLACAK 
Kırıkkale Belediyesi tarafından ulaşımda kolaylığın sağlanması amacıyla vatandaş odaklı önemli bir hizmet faaliyete geçiyor. Şehir içi otobüs hareket merkezinin yenilenmesiyle birlikte otobüslerde şehir içinde faaliyetlerine başlayacak. Kırıkkale’de 28 mahalleye yönelik seferlere başlayacak olan belediye otobüsleri için elektronik ödeme sistemi geçerli olacak. Bunun için anılan meclis kararı gereğince gerekli hazırlıkları belediye tarafından tamamlandı. 

SEFERLER BAŞLAMADAN SATIŞLARA BAŞLANDI 
Kısa süre içerisinde seferlere başlayacak olan Belediye Otobüslerinde, nakit değil “Akıllı Kart” ile biniş gerçekleşmiş olacak. Bunun için de otobüslerde kullanılacak olan “Akıllı Kart” teminlerinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek için seferlere başlamadan satışlara başlandı. Bu kart bir defaya mahsus olarak kişiye özel olarak bu kartlardan alınmak zorunluluğu bulunmakta. 

KARTLAR SATIŞA BAŞLANDI
Tam, indirimli ve genç kart alacak olan vatandaşlar (Engelliler, 65 yaş üstü vatandaşlar, polis, jandarma, gaziler, şehit yakınları ve öğrenciler) kartlarını belediye hizmet binasında bulunan işlem merkezinden, yeni otobüs hareket merkezinde oluşturulan satış ve dolum merkezlerinden alabilecekler. Bu kişilerden kart alım sırasında tam kartlar için 20 TL, indirimli kartlar için ise 15 TL kart ücreti alınacak.  Gazi, gazi yakını, şehit yakını, engelli, engelli refakatçisi ve 65 yaş üstü vatandaşlara ise kartlar ücretsiz verilecek. 

BİNİŞ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Kırıkkale Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında da belediye otobüs tarifelerdi de belirlendi. Buna göre tam tek biniş tarifesi 5.50 TL, Genç Kart (öğrenci) 5.00 TL, sadece Yüksek İhtisas Hastanesi için aktarmada (40 dakika içinde) ikinci biniş 3.00 TL olarak belirlendi. İndirimli kart kullanacak olan gazi, gazi yakını, şehit yakını, engelli, engelli refakatçisi, 65 yaş üstü, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Zabıta ve Sarı Basın Kartı bulunan vatandaşlarda otobüslerden ücretsiz yararlanacak.

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.