Aile şirketlerine kurumsallık eğitimi

Aile şirketlerine kurumsallık eğitimi
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik sağlanan eğitim hizmetleri kapsamında Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma konulu bir seminer düzenlendi.

 

İZLEMELERİ GEREKEN YOLLAR ELE ALINDI
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerine yönelik düzenlediği geliştirme ve eğitim faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası işbirliğinde Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Akademik Danışman Prof. Dr. Adnan Akın tarafından TSO toplantı salonunda verilen seminerde Aile şirketlerinin kalıcı başarıya ulaşmaları için izlemeleri gereken yollar ele alındı.

PROFESYONEL DESTEK ALMALARI GEREKİR
Aile şirketlerinde roller ve statüler, şirketlerin gelişim süreçleri, kurumsallaşmanın temel konuları, sözleşmeler, aile şirketlerinin güçlü ve zayıf yönleri, aile anayasası, Aile Meclisi, konularının işlendiği seminer sonrası konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, aile şirketlerinde Kurumsallaşmanın, nesilden nesle aktarılacak bir aile şirketi yapısının kurulabilmesi için insandan bağımsız sistematik bir yönetim anlayışı kurmakla mümkün olduğunu Söyledi. Varlı, Aile şirketlerinin büyüdükçe bazı konularda yetersiz kaldıklarına işaret ederek özellikle yönetim ve sermaye konularında yaşanan bu durumun ortadan kalkması için şirket yöneticilerinin profesyonel destek almalarının şart olduğunu söyledi.

Haber: Ahmet Gökdemir

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.