Ahilik haftası kutlamaları başlıyor

Ahilik haftası kutlamaları başlıyor
Esnaflık abidesinin bir gelenek ve kültürü olan Ahilik Haftası kapsamında Kırıkkale’de de bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek.

12-18 EYLÜL ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Asırlardır süregelen ve esnaflığın ahlak kültürü alanında adeta mihenk taşı olan Ahilik Haftası kapsamında Kırıkkale’de de bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Kırıkkale Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından organize edilen etkinliklerin bu yıl 35’incisi gerçekleştirilecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, “Ahilik haftası, Merkezi Kırşehir olmak üzere, İlimizde 12 -18 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle icra edilecektir.

ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Çetiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ahilik Haftası, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.30 da Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Ticaret İl Müdürü, KESOB Başkanı Osman Cebeci ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çelenk koyma töreniyle başlayacaktır.  Aynı gün içerisinde Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Varlı ziyaret edilecektir. “

ANA PROGRAM KÜLTÜR MERKEZİNDE
“13 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30’da Kırıkkale Belediyesi önünden, Belediye mehteran takımı eşliğinde Kültür Merkezi istikametine esnaflarımız, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek lisesi öğrencilerimiz ve protokol üyelerimizle birlikte Ahilik Kortej  yürüyüşü yapılacaktır.  Kültür Merkezinde program devam edecektir. Protokol konuşmalarının ardından, tarihçi-yazar akademisyen Kazım Ceylan tarafından, ‘’Ahilik’’  konulu konferansı verilecektir. Yine ilimizin yetiştirdiği sanatçı Sezai Yeşilyurt tarafından Ahilik tiyatrosu sergilenecektir. “

İLİN AHİSİ YORGANCI MEHMET SAYDAM
“Ahi İl Kutlama Komitesince, Kırıkkale merkez, Hüseyin Kahya mahallesinde yorgancılık yapan İlin ahisi seçilen Mehmet Saydam,  İlin kalfası seçilen Murat Aktaş ve İlin çırağı seçilen İbrahim Gündoğan’a cübbe giydirme ve şed kuşatma töreni yapılarak ödülleri takdim edilecektir. Programın devamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında,  Unutulmaya Yüz tutmuş Meslekler, Kadın Kooperatifleri ve  Halk Eğitim  Sergisi düzenlenecektir. Kırıkkale Belediyesi tarafından meydanda kurulan çadırlarda etli bulgur pilavı ikram edilecektir.

ESNAF ZİYARETİ YAPILACAK
“14 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 10.30’da Valimizin önderliğinde, KESOB Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kırıkkale Belediye Başkanı zafer caddesi ve bankalar caddesi üzerinde bulunan esnaflar ziyaret edilecektir. Nur Camiinde, vefat eden esnaflarımızın ruhuna Mevlit ve Kuran Tilaveti gerçekleştirilecektir.

DOSTLUK MAÇI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
15 Eylül 2022 Perşembe günü saat 19.30 da Yenimahalle kapalı Spor salonunda Protokol üyelerinden oluşan takım ile esnaflarımızdan oluşan takım arasında dostluk futbol maçı yapılacaktır.  Sonraki günlerde Ahiliğin yaygınlaştırılması, genç nesillere aktarılması amacıyla Eğitim Öğretim yılı boyunca, üniversite ve liselerde ‘’ahilik konulu’’ konferanslar verilecektir. Tüm halkımız, esnafımız, STK’lar 13 Eylül 2022 Salı günü yapılacak Ana Programa davetlidir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.