40 yaş üstü her 5 kişiden biri KOAH hastası

40 yaş üstü her 5 kişiden biri KOAH hastası
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 16 Kasım KOAH Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, “KOAH, tüm dünyada üçüncü ölüm nedenidir. Ölümlerin yüzde 5,5’inin sebebidir.” ifadeleri kullanıldı. 

“KOAH, KÜRESEL BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU”
Türkiye’de 40 yaş üstü her 5 kişiden birinin KOAH hastasını olduğunu belirten Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü mesajında şu ifadelere yer verdi, “Önemli bir küresel halk sağlığı sorunu olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) konusuna dikkat çekmek ve konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl kasım ayının üçüncü çarşamba günü Dünya KOAH Günü olarak kutlanmaktadır.”

“HER ADIMDA SAĞLIKLI NEFESE”
“KOAH’lı hastaların günlük hayat rutinine aktif olarak katılmalarının mümkün olduğunu vurgulamak, bunun yanı sıra egzersizin önemine dikkat çekmek için bu yılın teması ‘Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam’ olarak seçilmiş, slogan olarak ise ‘Her Adımda Sağlıklı Nefese’ olarak belirlenmiştir.”

“KOAH, DÜNYAKİ ÖLÜMLERİN YÜZDE 5,5’İNİN SEBEBİDİR”
“Önemli bir halk sağlığı sorunu olan KOAH, tüm dünyada üçüncü ölüm nedenidir ve ölümlerin yüzde 5,5’inin sebebidir. Bu denli yaygın bir hastalık olmasına rağmen kamuoyunda konuya ilişkin yeterli düzeyde bilinç olmadığı görülmektedir.”

“40 YAŞ ÜSTÜ HER 5 KİŞİDEN BİRİNDE KOAH VAR”
“Ülkemizde 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH vardır; buna karşın veriler, 10 KOAH hastasından sadece birinin doktora başvurduğunu ve doğru tanı alabildiğini göstermektedir. Hastalık konusunda yeterli bilgiye sahip olunmaması, hastalığın erken tanısını ve etkin tedavisini de engellemektedir.”

“KOAH ÖNLENEBİLİR VE TEDAVİ EDİLEBİLİR”
“Erken tanı, pek çok hastalıkta olduğu gibi KOAH’ta da hastalığa bağlı sakatlık ve ölüm oranlarının azaltılmasında etkilidir. KOAH’ın ilerleyici bir hastalık olmasına karşı önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.