40 ülke Kırıkkale’nin lezzetini tadacak 

40 ülke Kırıkkale’nin lezzetini tadacak 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası’na 5 ayrı kategoriden katılacak aşçılar, yemeklerini Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki birim amirlerine sundular

TOGG, İHA VE SİHA TEMALI PASTA BEĞENİ TOPLADI
24-27 Kasım Perşembe günü düzenlenecek olan Dünya Aşçılar Şampiyonası’na katılacak yarışmacılar, yarışmada sergileyecekleri yemekleri Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Ender Faruk Uzunoğlu, A.Ferhat Özen, M. Miraç Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’ya sundular. gazetekale.com. Düzenlenen programda Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki heyete şampiyona hakkında bilgi veren Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Dünya Aşçılar Şampiyonası’na Kırıkkale’nin yöresel yemeklerini sunmak için katılacaklarının altını çizdi.  Başkan Dönmez, “Şampiyonada Sayın Valimizin Coğrafi İşaret almamız için desteklediği Karaahmetli Tokmak Köftemizi, ata tohumumuzdan yapılan sebzeli kuru fasulyemizi, Keskin’in Yoncalı köyünün kaşık mantısını, yine coğrafi işaret almak için başvurusunu yaptığımız tatlımızı ve Yoncalı köyünün kuzu çorbasıyla yarışmaya girerek 40 ülkeye tanıtmış olacağız. 40 ülkenin katılacağı şampiyonada TOGG, İHA ve SİHA temalı pastalarımızı da sergileyerek savunma sanayimizin de reklamını yapmış olacağız” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLER ALMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
Programda konuşma yapan Vali Tekbıyıkoğlu, şampiyonaya katılacak yarışmacılara başarılar diledi. Vali Tekbıyıkoğlu, “İstanbul’da 24-27 Kasım tarihlerinde çok büyük bir organizasyon yapılacak. Dünya aşçıları orda kendi mutfaklarını ve kendi marifetlerini gösterecekler. Bizde Kırıkkale’yi temsil eden yemekleri hep beraber tattık. Kırıkkale çok kültürlü yapısını, bu yarışmada gösteriyor. Bölgemizdeki çeşitli kültürel yapıda ki insanların kendi sofralarında ki yemekleri burada hayat buluyor. Tandır çorbasına benzeyen çok lezzetli bir çorbamız var. Aynı zamanda Kırıkkale’de yetişen ve kendisine münhasır özellikleri olan tahıllarda yemeklerde kullanıldı. Özellikle fasulye, Karaahmetli bölgemizde yetişen tescil aldığımız bir fasulyedir. Bazı ürünler henüz coğrafi işaretini almamış ama bu konuda biz öncülüğü yapmak suretiyle çalışmalarımıza başladık” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, YARIŞMACILARA BAŞALARILAR DİLEDİ
40 ülkenin katılacağı şampiyonada yarışmaya girecek TOGG, Ayasofya ve SİHA temalı pastaları inceleyen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na, pastayı yapan ve Display Süsleme Sanatı kategorisinde Dünya Aşçılık Şampiyonası’na katılacak olan Fatma Ayar tarafından, pastanın yapım aşaması hakkında bilgiler verdi. Vali Tekbıyıkoğlu, özellikle köfte ve tatlı kategorisinde Kırıkkale’den katılan yarışmacıların derece alacaklarını düşündüğünü belirterek şampiyonaya katılacak yarışmacılara başalar diledi. Yapılan yemek sunumlarının ardından Vali Tekbıyıkoğlu, vali yardımcıları ve  birim amirleri yarışmaya katılacak olan aşçılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.