215 projeden 139’u devam ediyor 

215 projeden 139’u devam ediyor 
Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TOPLAMDA 4 MİLYAR 315 MİLYON 892 BİN TL
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından İl Koordinasyon Kurulu’nun 2022 yılı 3. Dönem toplantısı açılış değerlendirmesi yapıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, “Toplantımızın ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kamu kuruluşlarımızın il genelinde toplamda 215 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplamda 4 milyar 315 milyon 892 bin TL bedelleri bulunmaktadır. Önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama ise 1 milyar 651 milyon 927 bin’dir. Projelerin 2022 program yılı gelen ödenekleri 804 Milyon 713 bin 236 TL, 2. Dönem harcama tutarı ise 390 Milyon 673 bin 754 TL’dir. 2022 yılı gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı ise %27 civarında. Yapılan harcamaya göre nakdi gerçekleşme oranı ise %47,33, fiziki gerçekleşmesi ise %35,32 seviyesindedir.”

46 ADET PROJEYE BAŞLANMADI 
İlimizde yürütülen 215 projeden devam etmekte olan 139 adet, ihale aşamasında olan ise 17 adet, biten 12 adet, tasfiye edilen 1 adet, projeye başlanmayan ise 46 adettir. 2022 yılı yatırım programında projede yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının belirlemiş olduğu hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için bu koordinasyon kurulu toplantılarını icra ediyoruz. Bütün yatırımcı kuruluşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.  

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ 
Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan, Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Ankara 1. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, TESİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hirfanlı ve Yöresi Hes İşletme Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları; koordinasyon gerektiren yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Haber: Burak Çalışkan 

  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.