21 Milyon Türk Kripto Para Piyasasındaki Pek Çok Sorunu Çözmeyi Hedefliyor

21 Milyon Türk Kripto Para Piyasasındaki Pek Çok Sorunu Çözmeyi Hedefliyor
Kripto para birimlerinde işlem yapan Türk yatırımcılar zaman zaman haber takibi ve kripto para fiyatlarının Türk Lirası bazında karşılaştırılması açısından zorlanabiliyor.

Kripto para birimlerinde işlem yapan Türk yatırımcılar zaman zaman haber takibi, kripto para birimleri ile ilgili bilgilendirici içerikler, kripto para borsalarının durumu ve kripto para fiyatlarının Türk Lirası bazında karşılaştırılması açısından zorlanabiliyor. 21 Milyon adlı platform da tam olarak bu sorunların tamamını çözmek için kullanıcılar ile buluşuyor.

21 Milyon, kripto para birimlerinin fiyatlarını Türk Lirası bazında bir arada görebileceğiniz, Türkiye’de yer alan kripto para borsalarının verilerine anlık olarak erişebileceğiniz, tüm borsa paritelerini bulabileceğiniz ve kripto para borsalarının karşılaştırmasını yapabileceğiniz bir platform olarak nitelendirilebilir.

21 Milyon’un Özellikleri

21 Milyon’da bulunan kripto para birimlerinin fiyatlarının Türk Lirası bazında kullanıcıya sunuluyor olması özellikle dikkat çeken bir durum. Çünkü Türkiye kripto para yatırımı konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor ve bu sebeple de yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak platformlar her geçen gün daha önemli hale geliyor.

Buna ek olarak 21 Milyon’da Türk kripto para borsaları hakkında puanlama, pariteler hakkında bilgi, işlem hacimleri ve bitcoin borsaları ile ilgili diğer detaylar yer alıyor. Böylece yeni kripto para yatırımcıları hangi borsayı kullanmak istediklerine bu özelliklere bakarak karar verebiliyor. Ayrıca borsaları kullanan yatırımcılar da borsalar ile ilgili deneyimlerini platform aracılığı ile paylaşabiliyor.

21 Milyon’da şu anda 8 adet Türk kripto para borsası ve 251 adet kripto para birimi bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda platforma daha fazla sayıda Türk borsası ve kripto para birimlerinin eklenmesi planlanıyor.

21 Milyon Nasıl Kullanılır?

Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Buna ek olarak platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.