2022’nin Kırıkkalesi'nde elektriği bağlayamadılar!

2022’nin Kırıkkalesi'nde elektriği bağlayamadılar!
Yaklaşık 1 yıl önce Akşemsettin Mahallesi’ne tapulu arazisi üzerine ev yaptıran Op. Dr. İbrahim Kasapoğlu, Enerjisa yetkililerinin evine elektrik bağlamamasından dert yanıyor.

1,5 YILDIR EVİNE ELEKTRİK BEKLİYOR
Teknolojinin her geçen gün geliştiği, hatta ve hatta insanların neredeyse günü birlik uzaya gidip geldiği bu dönemde Enerjisa’nın sergilediği tavır ve hareketler, bu kadarına da pes artık dedirtiyor. Kendilerince çeşitli bahaneler üreterek vatandaşa mağdur edebiyatı yapan Enerjisa’nın son olumsuz vakası ise Akşemsettin Mahallesi’nde yaşandı.


BÜTÜN RESMİ UYGUNLUK VE OLUR BELGESİ VAR  
2021 yılı Temmuz ayında Akşemsettin Mahallesi 1735. Sokak No: 2 adresine villa tipi müstakil bir ev yapan Ortopedi ve Travmotoloji Doktoru İbrahim Kasapoğlu, elektrik aboneliği açtırmak için başvuru yaptı. Bekleme süresi dahil yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen halen elektrik abonesinin açılmasıyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Resmi anlamda bütün ‘uygunluk’ ve ‘olur’ belgesinin alındığını ifade eden Kasapoğlu, Enerjisa yetkililerinin her seferinde çeşitli bahaneler ortaya attığını iddia ederek, elektrik bağlantısının yapılmadığını söyledi. 


BEKLEME SÜRECİNİ FAZLASIYLA AŞTI 
Enerjisa yetkililerinin son ve kesin olarak Ağustos ayı itibariyle elektriklerinin bağlanacağı sözünü verdiğini iddia eden Kasapoğlu, “2 katlı evimin her türlü iskanı ve tapusu elimde mevcut. Abonelik için başvuru yaptıktan sonra evimin elektrik direklerine 50 metreden fazla uzak olduğu gerekçesiyle hem aydınlatma direk talebimi hem de abonelik talebimi yapılandırmaya yönlendirdiler. Yapılandırmanın ardından yılbaşı itibariyle anlaşmalar imzalandı ve Mart ayında kesin gözüyle baktık.”


PROJE EKSİK DİYE BAHANE ÜRETİYORLAR 
“Yasal bekleme süreci 4 ay olan zamanın üzerinden de toplamda 6 ay geçti, halen Enerjisa yetkililerinden ses seda yok. Yıl olmuş 2022. Halen elektrik bağlanmayan ya da bağlanamayan durumla karşı karşıyayız. Yetkililerle her seferinde görüşmemize rağmen başvurumuz daima öteleniyor. Bizi oyalıyorlar ve her seferinde eksik belge çıkartıyorlar. Elektrik direkleri için yerlerini dahi belirlediler fakat iki haftadır sizin projenizde eksik var diyorlar. Gerçekten de daha ne yapmam gerekiyor anlamış değilim. Yetkililerin bu durumu çözmesini talep ediyorum” şeklinde sitemini dile getirdi. 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.