Titanik’e dalan deniz altı olayı nedir?

Titanik’e dalan deniz altı olayı nedir?
Atlas Okyanusu’nda batık halde bulunan Titanik gemisinin enkazına düzenlenen denizaltı seferi, faciayla sonuçlandı. 5 kişinin bulunduğu Titan adlı denizaltı, katastrofik şekilde patladı.

1 SAAT 45 DAKİKA SONRA İLETİŞİM KESİLDİ
Havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet, 20 Haziran 2023 Salı günü Titan adlı denizaltı ile Atlas Okyanusu’nun dibinde batık halde bulunan Titanik gemisinin enkazına doğru yola çıktılar. Yolculuğun başlamasından 1 saat 45 dakika sonra denizaltı ile iletişim kesildi. Olayın duyulmasının ardından tüm dünya ülkeleri adeta seferberlik başlattı ve birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri gönderdi. 

BİRÇOK İHTİMAL DEĞERLENDİRİLDİ
ABD, Kanada ve Fransa donanmasına ait gemi ve denizaltılar, binlerce kilometrekarelik alanda arama çalışmaları başlattı. Saatler hızla ilerlerken, geminin karanlık sular ve ya çamur akıntısı gibi sebeplerden dolayı yönünü kaybettiği, teknik bir arıza yaşandığı, okyanusun dibinde herhangi bir yere sıkıştığı ve ya okyanus yüzeyine çıktığı ancak yolcuların içeride mahsur kaldığı yönünde birçok ihtimal öne sürüldü. Saatlerin ilerlemesi ile birlikte denizaltı içerisindeki oksijenin ne zaman tükeneceği yönünde hesaplar yapılmaya başlandı. 96 saatlik (4 gün) oksijen kapasitesi olan denizaltında oksijen 22 Haziran Perşembe günü saat 14.08’de tükendi. İçerideki oksijenin tükenmesine rağmen arama kurtarma işlemlerine devam edildi.

YOLCULARDAN GERİYE DOKU PARÇASI BİLE KALMADI
22 Haziran günü akşam saatlerinde ise Titanik enkazının yaklaşık 500 metre uzağında, Titan denizaltına ait 5 ayrı parça bulundu. Bulunan bu parçalar, Titan denizaltının basınca dayalı olarak patladığını gözler önüne serdi. Şiddetli patlama sonucu denizaltı içerisinde bulunan 5 yolcunun öldüğü ve yolculardan geriye doku parçası bile kalmadığı belirtildi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.