Ülke puanı için kritik viraj

Ülke puanı için kritik viraj
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ile, Fenerbahçe ve Beşiktaş ise UEFA Konferans Ligi’nde Ludogorets ve Bodo/Glimt ile maçlara çıkacak. Bu maçlar, temsilcilerimiz için sezonun ve ülke puanı için kritik maçlar olarak görülüyor.

BU SEZON EN ÇOK PUAN TOPLAYAN ÜLKEYİZ

Temsilcilerimizin Avrupa’da aldığı her puan Türkiye’nin UEFA Ülke Puanı sıralamasındaki konumu için de büyük önem taşıyor. Şu an 9. sırada bulunan Türkiye ayrıca 2023-24 sezonunda 8.750 puanla en çok puan toplayan ülke durumunda. Eğer sezonu ilk 2 içerisinde bitirirsek Şampiyonlar Ligi’ne 3 takım gönderme ihtimali de doğacak.

9a876955ef6b44ab86b4ff944b564f5e.jpg

KARTAL BODO KARŞISINA EKSİK ÇIKACAK

Kulüpteki değişecek yönetim havası ve oynadığı karşılaşmalarda alınan istikrarsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş tüm bu olumsuzlukların üzerine bir de sakat oyuncular eklenince oldukça sıkıntılı bir döneme düştü. Konferans Ligi’nde 1 puanla grubun son sırasında yer alan siyah beyazlıların tur şansını sürdürebilmesi için perşembe günü Bodo/Glimt ile oynayacağı müsabakadan mutlaka 3 puanla ayrılması gerekiyor. Ancak Kartal’da Amartey, Ghezzal, Masuaku, Omar Colley’in sakatlıkları bulunuyor. Bu isimlerin yanı sıra hastalığı nedeniyle Gaziantep maçını kaçıran ve Antalya’ya götürülmeyen Vincent Aboubakar’ın Bodo maçını yetiştirilmesi için sağlık ekibi yoğun bir tempoda çalışıyor.

bjk.jpg

SARI-KANARYA MORALSİZ

UEFA Konferans Ligi’nde 3 karşılaşmadan da kayıpsız ayrılarak grupta lider durumda bulunan Fenerbahçe ise en büyük sıkıntıyı stoperde yaşıyor. Bu sezon 19 maçlık yenilmezlik serisi ligde Trabzon maçında son bulan Kanarya, Ludogorets maçı için ciddi eksiklerle Bulgaristan’a gidecek. Trabzon maçında Oosterwolde’nin yanında forma giyen Samet, UEFA listesinde yer almadığı için perşembe günkü maçta forma giyemeyecek.

fbtss.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.