Modern Mutfakların Olmazsa Olmazı: Ankastre Set

Modern Mutfakların Olmazsa Olmazı: Ankastre Set
Yaşam alanlarının en çok vakit geçirilen kısımlarından biri olan mutfak; sadece yemek pişirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda aileyi bir araya getiren ve kaliteli zaman geçirme imkanı sunan bir alandır.

Mutfağınıza Ayrı Bir Hava Katacak Olan Ankastre Set Modelleri

Ankastre set; mutfak tezgahına veya dolabına sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabilen beyaz eşya grubudur. Genellikle ocak, fırın ve davlumbazdan oluşur. Bu sayede mutfakta yerden tasarruf etmeye yardımcı olur. Ayrıca rahat pişirme imkanı da sunar. Ankastre setler, sabit ünitelerdir ve boyutları genellikle 60 cm'dir. Ancak boyutları 45 cm ile 90 cm arasında değişebilen modellerde vardır. Geleneksel, fanlı veya buhar destekli pişirme özelliğine sahip çok fonksiyonlu ankastre fırın mevcuttur. Gazlı, elektrikli ve indüksiyonlu olmak üzere 3 farklı türde ankastre ocak çeşidi vardır. Gazlı ocaklar, oldukça işlevseldir. İndüksiyonlu ocaklar hızlı ısınırlar, daha az enerji kullanırlar ve diğer modellere göre daha güvenlidirler. Elektrikli ankastre set; altında ısıtma sistemi bulunan düz yüzeylerdir. Hızlı kaynatma özelliğine sahiptir. Ankastre setlerde bulunan davlumbazlarda özelliklerine göre farklılaşır. Duvar tipi, ada tipi, yakın tip ve kaş tipi olmak üzere dört farklı türü vardır. Mutfakta alanın büyüklüğüne ve aranan özelliklere göre bu modeller arasından seçim yapılabilir. Ankastre fırınların da bir çok türü vardır. İçindeki yemek piştiğinde fırını otomatik olarak kapatan fırın termometrelerinden internete bağlı fırınlara kadar, modern fırınlarda birçok teknoloji var. Çift fırınlı modellerde, farklı pişirme programlarına ayarlanabilen, küçük ve büyük olmak üzere iki ayrı fırın bulunur.

Modern Ankastre Setlerin Kolaylık Sağlayan Özellikleri

Gazlı set üstü ocaklar, duyarlı sıcaklık kontrolü için hızla ayarlanabilen bir açık alev kullanır. Ancak daha zarif bir görünüm için indüksiyonlu ocaklar tercih edilebilir. İndüksiyonlu ocak modellerinin tamamı seramik camdan oluşur. Cam ankastre set; hem kullanım hem de temizlik açısından daha çok tercih edilir. Elektrikli ve indüksiyonlu ocaklarda ızgara olmadığı için genellikle temizlemesi daha kolaydır. Ayrıca kullanıcılara ekstra rahatlık sağlamak için fırınları bir mikrodalga fırınla eşleştiren modeller mevcuttur. Kombine duvar fırınlar denilen bu modellerde üstte mikrodalga ve altta bir fırın vardır. Bu da mutfakta mikrodalganın olacağı yerden tasarruf sağlar. Bazı fırınlar, yüksek sıcaklık veya buhar kullanarak çalışan kendi kendini temizleme özelliklerine sahiptir. Yüksek sıcaklık yöntemiyle, fırın kilitlenir ve birkaç saat içinde kalıntıları yakmak için aşırı derecede ısınır. Bazı modellerde bulunan dijital kontroller, çok hassastır ve yüksek hassasiyette pişirme için mükemmeldir.

Ankastre Set Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Pişirme deneyimini yükseltme ve en iyi ankastre set seçimi için dikkate alınması gereken bazı noktalar var. Öncelikle ankastre set almaya karar verirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta alandır. Mutfaktaki boş alana uygun bir seçim yapılmalıdır. Eğer mutfak tezgahında sınırlı bir alanınız varsa 60 cm'lik ocaklar ve ankastre set beyaz olarak tercih edilebilir. ayrıca tüm fırınlar aynı boyutta değildir. Geniş bir aileye sahipseniz daha geniş boyuttaki ankastre fırınlar daha iyi bir seçim olabilir. Hatta biraz daha geniş alanınız varsa çift fırını da düşünebilirsiniz. Ankastre setler genellikle beyaz, siyah veya inox renginde üretilir. Artık altın veya bakır gibi metalik ve retro yüzeyler de oldukça popüler. Çoğu şeyi satın alırken olduğu gibi, fiyat önemli bir faktördür. Ankastre set fiyatları; modele, markaya ve setin özelliklerine göre değişir. Piyasada her bütçeye uygun ankastre set bulmam mümkün. Birbirinden farklı kaliteli ve modern ankastre set modelleri için Koçtaş'ın web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Mutfağınıza çok yakışacak olan en iyi ankastre set modelini avantajlı fiyatlardan yararlanarak sepetinize atabilir; Koçtaş güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.