Kredi kartı harcamalarında rekor kırıldı!

Kredi kartı harcamalarında rekor kırıldı!
Türkiye'de kredi kartı harcamaları, “Black Friday” indirim kampanyalarının etkisiyle 17 Kasım haftasında rekor bir seviyeye yükseldi.

TOPLAM İŞLEM TUTARI 198 MİLYAR TL

Türkiye'de kredi kartı harcamaları, indirim haftası kampanyaları sebebiyle 17 Kasım haftasında rekor bir seviyeye çıktı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" raporlarına göre, 17 Kasım'a kadar olan haftada toplam işlem tutarı yüzde 9,2'lik bir artışla 198,4 milyar TL'ye ulaştı.

internet-alisverisi3.jpg

HIZLI ARTIŞLAR GÖZE ÇARPTI

Özellikle kasım ayındaki indirim rüzgarının etkisiyle artışın yaşandığı açıklanırken, giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamalarındaki hızlı artışlar şaşırttı. Havayolları harcamaları ise artan az sayıdaki alt gruplar arasında öne çıktı.

online-alisveris-771.png

BES ÖDEMELERİ DE ETKİLENDİ

Bu dönemde vergi ve BES ödemelerinin 5,1 milyar TL artışla yukarı yönlü etkide bulunduğu görüldü. İnternet üzerinden yapılan harcamalar verisi de dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisine işaret etti.

turkiyede-her-2-kisiden-biri-online-alisverisi-tercih-ediyor.jpg

HAFTALIK 8 MİLYAR TL’LİK ARTIŞ

17 Kasım haftasında internet üzerinden gerçekleşen alışverişlerde haftalık 8 milyar TL'lik bir artış yaşandı. Bu artışla birlikte, ilgili dönemde internet üzerinden yapılan harcamalar toplamda 61,3 milyar TL'ye yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.